İMKB’de “İleri Bakış” dönemi

Okul Müdürü Vedat Kırbaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılında başlatılan, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” çerçevesinde seçimleri tamamladıklarını belirtti. Proje’nin ilköğretim ve ortaöğretim okullarında Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmeyi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırmayı amaçladığını söyledi.

Kırbaş, seçimle ilgili olarak yaptığı konuşmasında ise şunları dile getirdi; “Seçilme yaşının 18’e indirilmesinin tartışıldığı şu günlerde öğrencilerimize seçim ortamının atmosferini solutmak, demokrasi bilinci yerleştirmek, en önemli hedefimizdi.Demokrasi, insana değer olarak önem veren ve insan kişiliğinin özgürce ve eksiksiz biçimde geliştirilmesine imkan sağlayan bir yönetim ve fazilet rejimidir. Bu nedenle de, ancak eğitim süreci içinde öğretilebilir. Öğrenilebilmesi için, demokrasinin eğitime ihtiyacı vardır ve bu anlamda eğitim demokrasinin ön şartıdır.

Eğitimin fonksiyonlarından biri de ‘çocuğun kişiliğini oluşturma ve geliştirme’dir. Bu fonksiyonun nihai amacı da, çocuğa, öncelikle demokrasinin gerektirdiği ‘etkin, ergin ve özgür yurttaş’kimliği kazandırmaktır. Bu vesileyle seçme ve seçilme heyecanını yaşayan ve yaşatan tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının okulumuza hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.