İMKB Portekiz yolcusu

Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus+Mesleki Eğitim öğrenici ve personel hareketliliği kapsamında ‘Meslek Liselerinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğrencilerinin Pastacılık Alanında Stajı Projesi’, desteklenmeye değer görülerek 15 günlüğüne Portekiz’e gidiyor.
Proje kapsamında 6 öğrenci ve bunların başında hareketliliğe katılacak refakatçi öğretmen, 5 Ocak – 20 Ocak 2017 tarihleri arasında Portekiz’in Braga kentinde (T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) Sociedade de InvestimentosTurísticos do Carandá bünyesinde pastacılık üzerine staja katılacakları bildirildi.
Proje hakkında bilgi veren İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gökmen Güler “Proje, katılımcı öğrencilerin ufkunu açarak onların istihdam edilebilirliğini arttıracaktır. Yiyecek içecek hizmetleri bölümünde fark yaratabilmek için bu tür projelere gereksinim duyuluyor, bu proje sayesinde katılımcı öğrenciler dünya mutfağı hakkında bilgi sahibi olacaklar ve turizm sektöründe istihdam edilme ihtimalleri artacaktır. Dünya mutfağı hakkında bilgi sahibi olan personel, turizmin gelişmesi açısından önem arz etmektedir, projeden sadece katılımcı öğrenciler değil katılımcı kurumlar da faydalanacaktır.” dedi.
Güler, “Projede ev sahibi kuruluş olan Braga bölgesinde turizm sektöründe 25-50 arası çalışanı ile hizmet veren bir işletme olan Sociedade de InvestimentosTurísticos do Carandá, Lda, projede staj faaliyetinin gerçekleştirileceği ev sahibi ortak olarak görev yapıyor. Söz konusu şirket dünyaca ünlü Ibis oteller grubunun 2 otelinin yönetiyor. Staj faaliyeti de bu otellerde gerçekleştirilecek.” İfadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.