İMKB MTAL’den Takas Butik etkinliği

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri kullanmadıkları eşyalarını değerlendirmek amacıyla Takas Butik etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında öncelikle tüm öğrencilerle “Takas Butik Nedir” ve “Takas Butik Neyi Amaçlamaktadır” konulu toplantı yapıldı.  Ardından gönüllü öğretmenler Takas Butik salonunu hazırladı.

Açılış konuşmasında Takas Butik projesindeki amaçlarının fazla tüketimin önüne geçmek, dünya kaynaklarını  ve çevreyi koruma bilinç ve farkındalığı aşılamak olduğunu dile getiren Okul Müdürü Mehmet Çifci; geri dönüşümün önemine dikkat çekerken butiğin aslında bir doğa koruma projesi olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Mehmet ÇİFCİ böyle etkinliklerin sık sık gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Öğrenciler sergilenen aksesuar ve kıyafetlerden beğendiklerini 1 TL karşılığında butikten satın aldılar. Her öğrencinin 3 satın alma hakkının olduğu butik öğrenciler tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı. Büyük beğeni toplayan butiğin II. Eğitim – Öğretim döneminde öğrencilerin daha geniş katılımıyla bir kez daha gerçekleştirilmesine karar verildi. Takas Butik sayesinde ihtiyaç duyulmayana eşyalar bir köşede beklemek yerine ihtiyaç duyan birileri tarafından alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi ve tüm öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.