İmam Hatip Lisesi Bursa birincisi!

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” olmak üzere iki yarışmada da Bursa birincisi oldu.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Finali, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü Osmangazi Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. Yarışmada Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi (AİHL-12/C) Tayyip Kantar, Bursa İl Birincisi oldu ve Bölge Finalleri’nde Bursa’yı temsil etme hakkı kazandı. Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi ayrıca, “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları’nda 2015 yılında Bursa il birincisi, Marmara Bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olurken, 2016 yılında da Bursa il birinciliğini elde etmişti.

“Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Birinciliği, 16 Mart 2019 tarihinde 10 yarışma bölgesinde yapılacak. Bursa’nın da içinde bulunduğu 9. Bölge (Marmara Bölgesi) yarışması 16 Mart 2019 tarihinde Kırklareli’nde gerçekleştirilecek. Bursa’yı temsil edecek olan Karacabeyli öğrenci Tayyip Kantar; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya ve Kocaeli il birincileri ile yarışacak.

Genç Bilâller ezan okuma yarışması

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması İl Finali ise, 27 Aralık 2018 Perşembe günü Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Yarışmada Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi (AİHL-12/C) Melih Mehmet Çetinkaya, Bursa İl Birincisi oldu ve Bölge Finalleri’nde Bursa’yı temsil etme hakkı kazandı.

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi daha önce de, “Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları’nda 2015 yılında Bursa il ikincisi, 2016 yılında Bursa il birincisi, Marmara Bölge dördüncüsü olurken, 2017 yılında da Bursa il ikinciliğini elde etmişti.

“Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Birinciliği, 23 Mart 2019 tarihinde 10 yarışma bölgesinde gerçekleştirilecek. Bursa’nın da içinde bulunduğu 9. Bölge (Marmara Bölgesi) Yarışması, 23 Mart 2019 tarihinde Edirne’de yapılacak. Bursa’yı temsil edecek olan öğrencimiz Melih Mehmet Çetinkaya; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya ve Kocaeli il birincileri ile yarışacak.

Karacabey İmam Hatip Lisesi ile başarılı öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bu başarılarda emeği geçen başta okul yönetimi ve İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Osman Sıkıcı olmak üzere tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.