MUSTAFA KEMAL’DİR YOLUMUZ !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

2018’i geride bıraktık. Yurdumuz ve dünya için acılar, umutlar, beklentiler, gerçekleşenler ya da gerçekleşmeyenler oldu. Halkçı, Devrimci, Cumhuriyetçi, Sosyalist ve gerçek Milliyetçilerin ve dahi Önderimiz Mustafa Kemal ‘in öngörüleri gerçekleşti.
Atatürk taaaa 1930’larda şunu öngördü. “Birgün Ortadoğu’daki ezilenler uyanacak”. O gerçekleşmeye başladı. 2015 ilk adımların atıldığı yıldı. Atlantik Sistemi, tek jandarma, küreselcilik, neoliberalizm, kapitalizm, emperyalizm ardı ardına yumruklar aldı. Neydi onlar?
Astana Üçlüsü….Türkiye, Rusya ve İran binlerce yıllık Ulus-Devlet gücünü ortaya koydu,ortak tavır aldı. Abd ve piyonları işgal ettikleri yerlerde bozguna uğradı. Suriye’den çekilmeye başladı. Irak’tan da çekilecek. Akp yan çizmez. Özellikle muhalefet Atatürk çözümlerine yönelirse bu gelişme daha hızlı olacak.
G7 zirvesinde 6 ülke Abd’ye rest çekti. Dünyada yarattığı ekonomik ve silahlı saldırı düzeni onların refahını yok ediyordu. Ülkelerinin gelmekte ve yaşamakta olduğu sıkıntılar onları bu saldırı düzenine diklenmeye itti.
Özellikle Tillerson’un Lübnan’da Lübnan Cumhurbaşkanından daha alçak bir sandalyede oturtulması ve bekletilmesi Abd’ye ağır bir davranış oldu.
Dünyada Suriye’nin silahla bölünemeyeceği kabullenildi. Abd, Kore,Vietnam, Kamboçya, Küba, Venezuella, Bolivya, Irak, Mısır bozgunlarından sonra Suriye bozgunu ile içinde karıştı.
Kamucu ekonomiler dünya ekonomisini belirleyen güce erişti. Abd buna direnemedi. Yanındaki ülke ve piyonlar ya sorgulamaya ya diklenmeye ya ayrı kutuplara gitti.
Güney ve Kuzey Kore’nin yeniden kurduğu ilişkiler Abd tarafından tehdit edilse de dünyada destek gördü. Bölgesel güçler iki devleti Tek bir devlet olma yolunda destekledi.
Filistinliler kahramanca direnişlerini sürdürürken Abd’nin yancısı İsrail’in hava savunma sistemi ilk kez delindi. Ve önceki dönemlere göre hava saldırılarında başarı sağlayamamaya başladı. Rusya’ya yalvarma ziyaretleri başladı. Erken seçim kararı aldı.
Neoliberal ekonominin Avrupa Birliğindeki en önemli uygulayıcısı Fransa’da Sarı Yelekliler önderliğinde eşit yaşam, iyi ücret, paylaşım ve dayanışma eylemleri başladı. Belçika ve Hollanda’ya sıçradı.
Akp’nin vazgeçemediği Cumhuriyet değerleriyle savaşma politikası şu koy vermeye başladı. Birinci nedeni bölge ülkeleri Cumhuriyet ve Laiklik karşıtı, İhvancı anlayışını reddetti. Kemalist ilkelerle masaya oturttu. İkincisi Anıtkabir 29 Ekimde olağanüstü insan kalabalığı ile doldu. Üçüncüsü Andımız konusunda Akp kendi içinde bile çatışma yaşamaya başladı. Ülkenin dört bir yanında Andımızın yeniden okunmasına Yurttaşlarca sahip çıkıldı.
2018’in sonunda keskin bir noktaya gelindi. Ya Atatürkçü rota, ya Atlantik Sistemi. Milli Devletin Atatürk rotasında gösterdiği direnç Akp’ye bazı noktalarda diz çöktürttü. Akp ‘de keskin ayrımda, muhalefette. Akp, Cumhuriyet Değerleriyle çatışmada, bölücü İhvan hareketinde ısrarcı. Devam ederse -, ödeyeceği bedel ağırlaşır. Çünkü, Atatürk rotasına karşı koyabilecek ne aklı ne gücü var. Yüzde bilmem kaçlar güç değil. Onlar nicelik içeriyor. Aslolan ülkenin bölünmemesi, üretimi için nitelik.
Ne yazık ki muhalefet Akp ‘nin en azından söylemlerinden kaldırdığı Atlantik Sistemi projelerine hem de Adalet ve demokrasi etiketleriyle sahip çıkmaya başladı. Çok değil 10 yıl önce AB’nin Türkiye’yi bölme projesi Kentlere özel Anayasayı İstanbul için istemeye başladı. Kentlere özgü anayasa düzeni 1000 yıl öncede kaldı. Daha da önemlisi bu bölücü proje1000 yıl sonra ülkemizi bölmek için hortlatıldı. Bu mu muhalefetin Çağdaş Demokrasi anlayışı. Hadi canım sizde!
1919’un 100. Yılına girdik. 73 yıldır saldırı altında olan Türkiye Cumhuriyeti yeniden Atatürk Rotasına girdiğini bu yıl daha çok hissedecek.
Erenlerin yolundan gidiyoruz,
Çekilip Hakka yürüyoruz,
Yedi ateşten geçiyoruz,
Altın fırsat zamanında yürüyoruz,
MUSTAFA KEMAL ‘DİR ULUMUZ !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.