“İllüzyon değil, vizyon belediyeciliği yapacağız”

*AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, ‘Hodri meydan’ diyerek Başkan Ergün Koç’un içme suyu raporlarını açıklamasını istedi.
*Özkan, Karacabey’de yapılan 10 yıllık belediyeciliği, akciğer kanseri bir bayanın dudağına ruj sürmeye benzetti.
Karacabey AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İlçe Başkanı Murat Erol ve çok sayıda partili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, Karacabey’in röntgenini çektiklerini belirterek, sorunları uzmanlarla çözeceklerini kaydetti.
Pazartesi gününden itibaren seçim çalışmalarına başladıklarını dile getiren Özkan,
“Milletvekilimiz Önder Matlı ve İlçe Başkanımız Murat Erol ile üçlü bir görüşme çerçevesi içinde seçim kampanyamızda uygulayacağımız esaslar doğrultusunda bir plan yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile görüştük. Karacabey’i değerlendirdik. Fikir alışverişinde bulunduk. Geçen hafta sonu Merinos Kültür Merkezi’nde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın ve çok sayıda Bursalı vatandaşımızın katılımı ile 17 ilçe ve Büyükşehir adayının tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. Pazartesi gününde itibaren de faaliyetlerimize başlamış bulunuyoruz. Sabah namazından gece yarılarına kadar vatandaşlarımıza AK Parti belediyeciliğini ve kendimizi anlatıyoruz. Karacabey’in sorunlarına, problemlerine bakış açımızı, dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Çalışmalarımızı plan, program çerçevesinde, birlik anlayışı ile yürüttük. Belediye meclis üyeliği adaylığına müracaat eden arkadaşlarımız arasından adaylar belirlenecek. Meclis üyesi belirleme komisyonu, çalışmalarını yapacak ve sonra İl Başkanlığı’na havale edecek. İl Teşkilatımız da son değerlendirmeyi yaparak Genel Merkez’e sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin iyi yönetiminin ve milletvekillerimizin görüşleri alındıktan sonra Karacabey’de benimle beraber 30 Mart’ta halkın karşısına çıkacak ak kadrolar böylece belirlenmiş olacak. Takdir edersiniz ki liste oluşturulurken herkesi memnun etmek mümkün olmayacak. Çünkü bunla ilgili bir kriter yok. Altın olsa, ayarı, elmas olsa, kıratı ölçülür. Uyum içinde çalışacağımız bir liste oluşturacağız. Uyumsuzluğu bu dönemde gördük. Başkanımız grup toplantısı yapmak istedi. Meclis üyesi arkadaşlarımız toplanamadı. Sağlıklı bir uyum oluşturulamadı. Her şeyin başının uyum olduğunu düşünüyorum. Felsefemiz, kedi kovalamak değil, et yemek olmalı. Karacabey’e hizmet etmek olmalı. Bu çerçeveler içerisinde bir meclis üyesi listesi oluşturulacak. Komisyonun en güzel şekilde karar vereceğine inanıyorum. Vatandaşa hizmet etmenin yolu, sadece belediye başkanlığından, il başkanlığından, meclis üyeliğinden geçmiyor. 30 Mart akşamı Karacabey’de AK Parti belediyeciliğinin başlayacağına inanıyorum. Yetkiyi halkımızdan aldığımız zaman, herkese yetecek kadar alanımız, çalışma faaliyetimiz olacak. Listede görev alamayan arkadaşlar da, belirleyeceğimiz konularla ilgili bizlere yardımcı olmaya devam edecek.
Teşkilat birimlerimizle toplanıp nasıl bir yol haritası belirleyelim diye tartıştık. Karacabey’in bir röntgenini çekelim dedik. Vatandaşımız ne istiyor? Hangi konuları eksik buluyor? AK Parti belediyeciliğinden beklentileri nedir? Nasıl bir Karacabey görmek istiyorlar? Nasıl bir Karacabey hayal ediyorlar? Dolayısıyla gittiğimiz yerlerde, katıldığımız toplantılarda vatandaşlara, ’10 yıldır belediyecilik yapan bir Başkanınız var. Geriye baktığınızda Karacabey’in vizyon projesi nedir? Söyleyebilir misiniz?’ diye sorduk. Geçmiş dönemdeki belediye başkanları bir şeylerle anılıyorlar. Vatandaşımız, ‘Bu, bunu yaptı. Şu, şunu yaptı’ diye söylüyor. Şimdiki Başkanımızla ilgili de soruyoruz. Kimseyi karalamıyoruz ve sataşmıyoruz. Herkesi çok seviyoruz. Ergün Koç’u da seviyoruz. Ancak Karacabey’i çok daha fazla seviyoruz. ‘Ergün Koç deyince, 10 yıllık hizmet süresi içerisinde aklınıza gelen vizyon proje nedir?’ diye sorduğumuz da tek cevap aldık. Şimdi üçüncü dönem Belediye Başkanlığı’na talip olan bir portre var karşımızda. İki dönem yaptı. Üçüncü döneme talip. Kendisini anlatıyor. Hodri meydan diyor. Bir takım iddialarda bulunuyor. Ben de soruyorum. Benim göremediğim, bilmediğim, O’nun bildiği ne var? Sorularımıza ‘Park, bahçe, çiçek’ cevabını aldık. Akciğer kanseri bir bayan düşünün. Böbrekleri rahatsız, iç organları iflas etmiş. Biz ise o bayanın dudağına ruj sürüyoruz. Karacabey’de şuana kadar yapılan belediyecilik bu. Park ve bahçeler, yeşil alanlar olabildiğince yapılacak. Sosyal belediyecilik onların düşünmediği kadar yapılacak. Ama öncelik sıramız var. Önce kanalizasyon sorunu çözülecek. 30-35 yıl önce tek katlı binalara göre yapılmış altyapı iflas etmiştir. Gittiğimiz her yerdeki vatandaşın şikâyeti budur. Karacabey’in öncelik sırası olması lazım. Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklememiz lazım. Karacabey’in en önemli sorunu su problemidir. Sağlıklı suyun içilememesi meselesidir. Şovlara, hodri meydanlıklara gerek yok. Yerelde, genel siyaset konuşmayacağız. Onun konuşulacağı zeminler vardır. Vekiller gelir konuşur. Genel siyaset konuşmak isteyenler de, gitsin genel başkanlığa adaylarını koysunlar. Şimdi Karacabey’de belediyecilik, yerel hizmetler konuşma zamanı. Dolayısıyla suyu konuşma zamanı. Hodri meydan diyorum. Ergün Koç, noter ve kamuoyu huzurunda su tahlil sonuçlarını göstersin. Karacabey’in suyunun içilebilir olduğunu, insan sağlığına zararlı olmadığını ispat etsin. Bursa Büyükşehir Belediyesi billboardlara ‘Bursa’da su çeşmeden içilir’ diye asıyor. Koç da, ‘Karacabey’de su damacanadan, pet şişeden değil, çeşmeden içilir’ desin. Ergün Koç’u ispata davet ediyorum.
Karacabey’in röntgenini çekeceğiz dedik. Aklın yolu bir. Doğru bir tane. İl yöneticilerimizden Yüksek Mimar Gülten Kapıcıoğlu ve İşletmeci Ayhan Salman’ı davet ettik. Kendileriyle toplantı yapacağız. İsmail Ülker’den brifing alacağız. Karacabey’in sorunları ve durumu hakkında değerlendirme yapacağız. Neler yapılabilir? Nasıl bir Karacabey kurgulanabilir? Çalışmalarımızı iyimser bir zeminde gerçekleştireceğiz. ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla belediyecilik yapmak istemiyoruz. Her işi uzmanına danışacağız. İstişare etmekten, sormaktan insan küçülmez. Konuyu uzmanlarıyla tartışacağız. Değerlendireceğiz ve gerekeni yapacağız. Kanalizasyonu, sağlıklı içme suyunu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den isteyeceğiz. Çünkü BUSKİ bu işlere el atacak. Kaldırım çalışmaları oldu. Doğalgaz için sokaklarımız kazıldı. Ama altyapı aynı kaldı. Madem kazılıyordu, kanalizasyon sistemi elden geçirilemez miydi? Elektrik sistemi yeraltına alınamaz mıydı? Şimdi kaldırım yapıyorlar ama bu kokuyla beraber yaşamamız mümkün değil. Bunu biz tekrar kazacağız. Dolayısıyla biz plan, program, proje diyoruz. Yeni Karacabey’i Büyükşehir ile beraber yapacağız. Plan Bütçe Komisyonu’nda olan bir milletvekilimiz var. Tabir-i caizse musluğun başında Önder Matlı olacak. Büyük projelerimizi, ‘Üçlü olsun, güçlü olsun’ sloganıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İllüzyon belediyeciliği yapmayacağız. Vizyon belediyeciliği yapacağız. Karacabey’i marka yapacağız. Süper kent Karacabey’i gerçekleştirmek için yola çıktık. Yolumuz uzun. İlk etabı tamamladık. Şimdi adaylık sürecindeyiz. 30 Mart akşamı hizmet etabına başlayacağız. Karacabeylilere hizmet nasıl yapılırmış? Vizyon nasıl olurmuş? Karacabey’in meselelerine nasıl çözümler getirilirmiş? Hep birlikte gerçekleştireceğiz. Artık icraat istiyoruz. Bir seçim kampanyasına giriyoruz. Kimsenin şahsı ile ilgili bir problemimiz yok. Seviyeli ve medeni bir şekilde tartışarak, kendimizi anlatarak, kampanya sürecini gerçekleştirmek istiyoruz. Önce Allah’tan korkacağız, kuldan utanacağız. Ondan sonra da halkla ilişkiler yapacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.