Cami cemaati İmaret’in İmamından şikâyetçi

Selimiyeliler, 43 imzalı dilekçeyle Kaymakamlığa ikinci kez suç duyurusunda bulundu:

Karacabey Selimiye Mahallesi sakinleri, Kaymakamlığa iki yıl önce 160 imzalı dilekçeyle şikâyet ettikleri İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak hakkında bu kez 43 imzalı dilekçeyle ikinci kez suç duyurusunda bulundu. Çay ocağının kapanmasını istemeyen 43 mahalle sakininin imzası ile yapılan şikâyet dilekçesinde Mustafa Çolak’ın “Kin ve nefreti”ne dikkat çekildi.
Cami avlusuna kimsenin çay ocağı istemediği şeklinde yapılan açıklamalardan sonra yenidenhareketlenen Selimiyeliler, bunun doğru olmadığını ve çay ocağı ile işletmecisinden çok memnun olduklarını dile getirerek gerçeklerin saptırılmak istendiğini belirtti.
Selimiyeliler, “İmamın şikayeti üzerine Muhtarımız yıllar önce sorgulandı ve bin 700 TL alacaklı çıkarak aklandı. Şimdi, İmamın da aklanması gerekiyor” dedi.
Selimiye Mahalle Muhtarı Hamit Topaloğlu’nun da imzası bulunan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Selimiye Mahallesi sakinleri ve İmaret Cami cemaati olarak, İmam Mustafa Çolak hakkındaki şikâyetlerimizi Muhtarımız aracılığıyla Karacabey Müftülüğü’ne iletmeye çalıştık. Ancak Müftümüz, ‘İmamlar için bana şikâyete gelmeyin. Şikâyetiniz varsa üst makamlara gidin’ diyerek Muhtarımızı dikkate almadı ve geri çevirdi.
Şimdi de, İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak, cami cemaatinin, mahalle sakinlerinin ve Karacabey halkının, kadın, erkek ve çocuklarımızın faydalanmakta olduğu mini parkımızdan rahatsız oldu. Burasının kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Çay Ocağı kapatılırsa, halkımız mağdur olacak ve burası yeniden tinercilerin toplanma yeri olacaktır. Çay İşletmeciliğini yapan Erdinç Şirem’in işyerinin kapatılması Karacabey’imiz için büyük bir kayıp olacak. Aynı zamanda İşletmecinin Cami Bahçesinin bakımını da üstlendiğini göz ardı edemeyiz. İşletmeci buradan giderse Cami’nin bakımını İmam Mustafa Çolak mı yapacak? Zaten mahalle sakinleri olarak üzerine düşen görevleri yapmayan Mustafa Çolak’tan şikâyetçiyiz. Vatandaşların ancak nefes alabildiği nezih mini parkından mahrum bırakılmaya çalışması bizleri çok rahatsız etti. İmam Mustafa Çolak’tan şikâyetçiyiz. Çay İşletmesi’nin kapatılmasına ve parkımızın katledilmesine karşıyız. Gerekirse Karacabey genelinde buradan faydalananlardan imza toplayacağız. Kimse unutmasın ki Mustafa Çolak yokken de biz ve İşletme sahibi buradaydı. Bir din görevlisinin kin ve nefretine anlam veremiyoruz. İmam maaşını aldığı sürece halkın yanında olmaya çalışmalı, insanları rahatsız etmemelidir.”
Kaymakamlığa iki yıl önce de 160 imza toplayıp İmamla ilgili şikâyette bulunduklarını vurgulayan mahalle sakinleri, adaletin haklının yanında tecelli edeceğini belirterek, “Bu imamı istemiyoruz” dedi.
Kaymakamlığa verilen 03 Ocak 2014 tarihli şikâyet dilekçesinin AK Parti İlçe Başkanlığı’na da gönderildiği kaydedildi.
Kaymakamlığa İmam Mustafa Çolak’la ilgili verilen son şikayet dilekçesinde yer alan isim ve imza listesi şöyle oluştu:

imza

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.