Tezcan, “Büyükşehir yasasını desteklemiyoruz”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Tezcan, CHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku’nun, Keşlik Köyü’nde, MHP’nin Büyükşehir yasasını desteklediğini söylediğini ileri sürdü.
“Talihsiz ifadelerin aksine, MHP kanuna başından bu yana tümden karşı çıkmıştır” diye açıklamada bulunan Tezcan, şu ifadelere yer verdi:
“Büyükşehir Kanunu ile birlikte, 16 bin 862 köy, 30 ilin özel idaresi, bin 85’i büyükşehir belediyeleri sınırlarında olmak üzere bin 600’e yakın belediye kapatıldı. Kısacası, yaklaşık 30 ilimiz Büyükşehir statüsüne sahip oldu. Bu düzenleme yapılırken milletvekilleri ve görevi başındaki belediye başkanları dahil olmak üzere, kimseden herhangi bir görüş alınmadı. Bu düzenleme Türk Milleti’nin talebi değildir. O zaman kimin talebidir? Öncelikle iyi niyetle yapılan değil, Türkiye’nin yarınları ile ilgili sıkıntı doğuracak bir düzenlemedir. Kandil’in, Oslo’dakilerin talebidir. Düzenleme, Büyük Ortadoğu projesinin mimarlarının talebidir. Kısacası bu düzenleme, Türk Milleti’nin birliğini bozmaya ve bin yıllık kardeşliğin temellerini ortadan kaldırmaya çalışan, Türkiye’yi şehir devletlerine ayırmak isteyen, bütün iç ve dış mihrakların ortak talebidir. Böyle bir niyete MHP’nin destek olduğunu söylemek, en hafif deyişle abesle iştigaldir. Genel Başkanımız konuyla ilgili açıklamasında, ‘Büyükşehir adı altında PKK’nın taleplerine karşılık veren bir çalışma yapıldı. TBMM’ye siyasi iktidar aracılığıyla getirildi. Meclis’te partimizin değerli milletvekilleri, Türkiye’nin geleceğine ilişkin endişe, kaygı ve hassasiyetlerini ifade ederek, hem siyasi iktidarı hem Türk milletini uyarma gayreti içine girdi. Ancak Meclis’te BDP, AKP işbirliğiyle, CHP’nin de belli bir oranda desteğiyle, Büyükşehir yasa tasarısı kabul edildi ve Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. Yasanın kabul edildiği gün de ifade ettiğimiz gibi, daha sonra da Cumhurbaşkanımıza yaptığımız ziyarette de bu yasanın geri gönderilmesini istedik’ ifadelerine yer verdi. Büyükşehir yasasıyla beraber valilerin, hakimlerin, emniyet müdürlerinin seçiminin, Güneydoğu Anadolu’da özerklik talebi için belirlenmiş sınırlar dahilinde gerçekleşmesi durumunda, bunun federal bir yapıya gidebileceğini söyleyen Genel Başkanımız, ‘Bunun arkasından da bağımsız Kürdistan’ın dördüncü ayağı olarak kabul edilen, Güneydoğu Anadolu’daki bir bölgeye dahil edilmiş olur. Buna da Türk milleti müsaade etmez. MHP müsaade etmez. MHP olayları çok yakından takip ediyor. Gelişmeleri günü gününe izliyor. Hangi talep, hangi tarihte kimler tarafından yapıldı? Bunlar kimler tarafından nasıl karşılandı? Bunları da bilmektedir. Milletimiz ve MHP henüz son sözünü söylememiştir’ diye açıklamada bulundu. MHP hem Karacabey Belediye Başkanlığı’nı, hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanarak, ayırmadan, kayırmadan, doğruluktan ayrılmadan, nasıl hizmet edileceğini herkese gösterecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.