İlköğretim Okulu bir an önce açılsın!

Velilerin “TOKİ” beklentisi:

TOKİ sahiplerinin güçlükle evlerine kavuşmasının ardından, şimdi de İlköğretim Okulu’nun ne zaman hizmet vereceği sorgulanmaya başladı.

            TOKİ İlköğretim Okulu önünde önceki gün toplanan veliler, çocuklarının zor koşullarda diğer okullara giderek eğitim-öğretim gördüklerini belirtti.

Böyle olursa çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz!

Okulun bir an önce açılmasını isteyen veliler, servis ücretlerin de çok pahalı olduğunu kaydetti. Satın aldıkları TOKİ evleri için de her ay kira ödediklerini ifade eden veliler, “Çocuklarımız diğer okullara servisle gidip geldiği için çok zahmet çekiyor. Çok erken kalkıyorlar. Uykusuz kalıyorlar. Tüm bu sıkıntılar çocuklarımızın başarısını etkiliyor. Zaten TOKİ evleri için her ay kira veriyoruz. Bir de pahalı olan servislere para bulmakta güçlük çekiyoruz. Bizler zengin insanlar değiliz. Yetkililerden isteğimiz ya bir an önce TOKİ İlköğretim Okulu’nu hizmete açsınlar, ya da bizlerden servis bedeli almasınlar. Aksi takdirde çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz” dedi.

            TOKİ İlköğretim Okulu’nun ne zaman açılacağı konusunda kendilerine net bir bilgi verilmediğinden yakınan veliler, “Bizlere net bilgi verilmiyor. Okulun eksiklikleri olduğundan bahsediliyor. Bu okulun açılmaması için bir neden göremiyoruz. Çünkü Şirinevler’de oturanları düşünürsek en az 400’e yakın öğrenci kapasitesi burada mevcut. Yetkilerden sesimize kulak vermesini ve büyük sıkıntımızı çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

İkinci döneme yetiştirmeye çalışıyoruz!

Konuyla ilgili görüştüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, TOKİ İlköğretim Okulu’nu ikinci döneme yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

            Geçici Kabul Tutanağı’nı önceki gün aldıklarını duyuran Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, TOKİ İlköğretim Okulu’nun açılıp açılmayacağına birinci dönem sonunda karar vereceklerini açıkladı.

            Okulun anahtarlarını yeni teslim aldıklarını ifade eden Aydın, “Önümüzde büyük engeller kalmadı. Resmi işlemlerin bitmesini bekliyoruz. TOKİ bölgesinde öğrenci potansiyelinde bir sıkıntımız yok. Aynı şekilde öğretmen atamalarında da sorun olmazsa ve büyük aksilikler çıkmazsa, TOKİ İlköğretim’i ikinci döneme yetiştirebiliriz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.