Romanlara büyük hizmet

Devlet ve vatandaş iş birliği ile yaptırılan Etüt ve Eğitim Merkezi'nin açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Roman vatandaşların içinde bulundukları ekonomik sıkıntıların kendiliğinden düzelmesini beklemelerinin büyük bir hata olduğunu ifade etti.

Harput, “Sizler, hayat standartlarınızı yükseltebilmeniz için mutlaka okumalı ve aranızdan bir avukat, bir doktor ya da bir mühendis çıkartmalısınız. Bu noktada sizin için oldukça önemli olan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje Türkiye'de ilktir.

Bu, ilk burada sizin mahallenizde gerçekleştirildi. Model bir uygulama olan bu eğitim merkezimizde alacağınız destek eğitimi sayesinde okuma arzusu olanların önü açılacak, aranızdan önemli mevkilere gelecek insanlar yetişecek. Bu projeyi hayata geçiren Kaymakamımız Kazım Karabulut ile emeği olanlara canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Merkezin açılışını yapan Vali Harput daha sonra Yunusemre İlköğretim Okulu'nda bir hayırsever tarafından yaptırılan ek binayı hizmete açtı.

Açılışa Kaymakam Kazım Karabulut, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Kocadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve Roman vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.