“İlköğretim Haftası” coşkulu kutlandı!

Karacabey’de 2009–2010 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte başlayan “İlköğretim Haftası” dün düzenlenen törenlerle kutlandı.
            Program çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nda devam etti.
            Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nda yapılan törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb.Galip Erbil, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Sağlık Grup Başkanı Mehmet Erdem, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın ve okul müdürleri katıldı.
             6. sınıf öğrencisi Şule Çakır’ın “Andımız”ı okumasıyla başlayan tören, Okul Müdürü Hamdi Uzer’in konuşmasıyla sürdü. Uzer, “İlköğretim Haftası milletçe okuma-yazma, temel bilgi ve becerileri kazanma yarışına her yıl yeniden başlamanın göstergesidir. Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması, eğitimde başarılı olmamıza bağlıdır” diye konuştu.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, öğretmen, öğrenci ve velilere seslendiği konuşmasında; toplumun ekonomik olarak kalkınması ve kültürel değerlerin korunmasının eğitimle gerçekleşebileceğini söyledi.
            Turhan, “Ezbercilik bitmeli, öğrenciler okuduğunu anlamalıdır. Anladığını da beceriye dökmelidir. Öğrencinin başarılı olması, öğretmenini sevmesinden geçer. Bir öğretmen ne kadar çok severse, o kadar sevilir. Öğrencilerin derse ilgisi artar ve başarı kendiliğinden gelir” dedi.
            Son olarak konuşan Kaymakam Dursun Balaban’da insanların eğitim düzeyinin toplumları ileriye götürdüğüne işaret ederek, “Öğrenciler artık, birey olduklarının farkındalar” dedi.
            Balaban, “Sizlerden beklentimiz okulda kullandığız araç ve gereçlere sahip çıkmanız, okul yöneticilerine ve öğretmenlerinize saygı göstermenizdir. Daha sonrasında ise öğretmenlerinizin gösterdiği yolda çok çalışarak geleceğe ışık tutmanızdır” şeklinde konuştu.
            Konuşmaların ardından, 8. sınıf öğrencileri, anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Programın sunumunu Türkçe Öğretmeni Hülya Şahin yaparken, ilk dersi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Rukiye Orhan verdi.
            1. sınıfa yeni başlayan Sude Özet ile Ece Çalışkan’ın “İlköğretim Haftası” nedeniyle okudukları şiirler büyük alkış aldı.
            Törenin son bölümünde ise, Kaymakam Dursun Balaban, “6. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı”nda Türkiye 5.si olarak ilçenin gururu olan Kadir Emre Avcı’ya plaket takdim etti. Avcı’yı kutlayan Kaymakam Balaban, başarıların devam etmesi dileğinde bulundu. 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.