İlk tohum toprakta can buldu

Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve tarımsal yetiştirme ilkeleri konularında etkileşim yaratmak amacıyla okul bahçesinde bulunan 10 bin metrekarelik alanın 2 bini ‘Hobi Bahçeleri’ olarak kullanıma açıldı. Kalan 8 bin metrekarelik uygulama alanı ise yem bitkileri için kullanılacak.
Karacabey Meslek Yüksek Okulu Süt ve Besi Programı öğrencilerinin koordinasyonunu üstlendiği proje kapsamında Okul Bahçesinde toplam 10.000 metre karelik alan uygulama alanı ve hobi bahçesi olarak düzenlendi.
Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar’ın destekleri ile atıl durumda olan bölümler Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın teknik desteği ile gerekli bakım ve düzeltme çalışmaları yapıldıktan sonra Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’in ve Fimaks Tarım Makinaları’nın teknik desteği ile işlenerek ekilebilir duruma getirildi.
Okul bahçesinde oluşturulan Yem Bitkileri uygulama sahasında yurdun çeşitli bölgelerinden getirilen, buğday, arpa, yulaf, mısır, yonca, fiğ vb. çeşitli tohumların ekimi yapılarak hayvan beslemede kullanılan yeşil yem bitkilerinin bir arada yetişmesi sağlanacak. Bu kapsamda 8.000 m2 lik alanda ekim gerçekleştiriliyor.
Okul öğrencilerinin tamamının kullanımına açılan hobi bahçesinde öğrencilerin, öğretim görevlileri ve personelin talepleri doğrultusunda yer tahsisleri yapılarak çeşitli sebze, çiçek, fidan türü ürünleri yetiştirmeleri sağlanıyor.
Katılımcıların bireysel veya gruplar halinde işleyerek tarımsal üretim yapacakları alanda ilk tohum ekimini Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak ve Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar birlikte yaptılar. İlk ekim törenine Okul Müdür Yardımcıları, Öğretim üyeleri ile çeşitli bölümlerden gönüllü öğrenciler katıldı. Lahana, ıspanak, dere otu, soğan vb. ürünlerin ekildiği hobi bahçelerinde ilk gün 600 m2 alan ekildi.
Törende konuşan Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, “Belediye olarak ilçemizde de bir hobi bahçeleri alanı oluşturmak ile ilgili çalışmalarımız sürmekte ve son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Bu çerçevede Karacabey Meslek Yüksek Okulu yönetiminin benzer bir projeyi hayata geçirmiş olmalarını görmek bizleri memnun etmiştir. Belediye olarak ilçemize başka şehirlerden gelen öğrenci kardeşlerimizin üretime katkı sağlamak, bilgi alışverişi için bu tür etkinliklerde var olduklarını görmek bizleri mutlu etmiştir, bu çalışmada emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere tüm ilgililere ve öğrencilere teşekkür ederim. Karacabey Belediye Başkanımızın da selamlarını iletiyor, Karacabey Belediyesi olarak her güzel çalışmanın yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum. Kapımız her daim sizlere sonuna kadar açıktır” dedi.
Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar, “Öğrencilerimizden gelen talep beni heyecanlandırdı. Yaşayan bir okul ve kampüs hayalim için öğrenci arkadaşlarımızın da gönülden çalıştıklarını görmek beni memnun ediyor. Amacımız okuluna ve çevresine sahip çıkan, temas eden, değiştiren bireyler yetişmesini sağlamaktır. Toprak en güzel uğraş alanlarından birisidir ve toprak ile uğraşan insan her daim mutlu olur. Okulumuzda da öğrencilerimizin mutluluğu için her türlü destek ve imkanı kendilerine sunmaya ekibimle birlikte gayret ediyorum. Katkılarından dolayı Başta Karacabey Belediyesi’ne, Fimaks Tarım Makinaları firmasına, Karacabey Ziraat Odası’na ve emeği geçen bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Hobi bahçesi ile ilgili çalışmaları yürüten öğrenciler de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve katkıda bulunanlara teşekkür ettiler. Öğrenciler yurdun çeşitli bölgelerinde ki memleketlerinden getirdikleri yöresel tohumları toprak ile buluşturarak çalışmalarını sonlandırdılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.