Eski Karacabey Belediye Başkanı Şükran Yemişçioğlu anıldı

Karacabey’de 1973-1976 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Şükran Yemişçioğlu, seçildiği gün olan 9 Aralıkta kabri başında rahmetle anıldı.
‘Bursa’nın ilk ve tek kadın belediye başkanı’ olması ve bu unvanı halen sürdürmesi nedeni ile tüm Bursa’nın da gururu olan Yemişçioğlu’nu Bursa Sivil toplum kuruluşları da unutmadı.
Bursa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Bursa Bacıbey Kent Kültürü Derneği başkan ve yöneticileri ile Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ile birlikte Şükran Yemişçioğlu’nun ilçe mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.
Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Türk toplumunun tarihten bu yana kadınlarımıza büyük bir değer verdiğine ve tüm sosyal yaşamda kadınlarımızla elbirliği ile yer aldığına vurgu yaparak; “Kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına verilen değere örnek bir şehir olmanın haklı gururunu her zaman yaşıyoruz. Merhum Şükran Yemişçioğlu da bu noktada önemli bir anlam taşıyor. Merhum Yemişçioğlu’nu ilçemize yaptığı önemli katkılar ve Türk kadınına verdiği örnek mesaj nedeni ile rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural başkanlığındaki heyet Yemişçioğlu’nun kabrine çiçekler sunarak dua ederken, heyette; Bursa Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Başkan Vekili Arzu Kutlucan, Başkan Yardımcısı Kamil Goral, Yönetim Kurulu üyesi Ali Tanbaş ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık yer aldı.
Karacabey Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Şükran Yemişçioğlu’nun vefatının 23. sene-i devriyesi olan 13 Aralık 2015 Pazar günü Ulu Camii’nde Akşam ile Yatsı namazı arasında Şükran Yemişçioğlu ve ebediyete intikal eden belediye başkanları ile tüm ölmüşlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulacağı açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.