AKP’li Belediye Başkanı’ndan “Paralel”ciye ödül

Mustafakemalpaşa’nın AKP’li Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Paralel”ci medya organlarını gezerek AK Partiye oy vermeyeceğini açıklayan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a ödül verdi.
Uygulamalarıyla AK Parti çizgisine ters düşen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın, paralel yapının tüm medya organlarını ziyaret ederek AK Partiyi desteklemediğini açıkça ifade eden Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a ödül vermesi eleştiri konusu oldu.
“AK Partiye oy vermeyeceğini” açıkça ifade eden Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ı “Yarın İçin Türkiye” konulu konferansa konuşmacı olarak davet eden Sadi Kurtulan’ın ilginç uygulamaları sorgulanmaya başlandı. Belediye Başkanı Kurtulan’ın, Yalçıntaş’a filografi sanatıyla yapılmış Türk bayrağı hediye etmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.
Paralel medyada oyunu açıklamıştı
AK Parti kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, paralel yapıya dair yakınlığını her fırsatta sergilemiş ve seçim öncesi yine bu yapının medya organlarına açıklama yaparak, AK Parti’ye oy vermeyeceğini ve üstü kapalı seçmenlerden de oy vermemesini istemişti. Yalçıntaş bir konuşmasında ise Erdoğan’ı zulüm yapmakla suçlamıştı. AK Partiyi, “Tekerleği kırık araba”ya benzeten Yalçıntaş, partinin tutumunu da şımarıklık olarak tanımlamıştı.
Aklanan bakanları da suçlamıştı
17 Aralık sonrası 4 bakanın meclis oylaması ile aklanmasını da eleştiren Yalçıntaş, “Bir kere bu çeşit şaibelerin çıktığı vakalarda, buna maruz kalan kişilerin aklanmaları ancak adalet mekanizmasıyla olur. Konu bakanlar olunca merci Yüce Divan’dır. Aklanmaları orada olur. Yüce Divan’da aklanırsa kimsenin söyleyeceği bir söz olmaz. İktidar, şaibeli hale gelmiş bakanların üzerini örtmekle, karartma yaptığı izlenimi yaratmış oldu.” demişti.
FETO’yu savunan açıklamaları var
Erdoğan’ın ofisinin dinlemesini de bir komplo teorisi olarak yorumlayan Yalçıntaş’ın şu ifadeleri unutulmadı. “Dinlenme meselesini ele alalım. Başbakan’ın çalışma ofisinin böcekle dinlendiği ifade edildi. Ama bununla ilgili 17 Aralık’a kadar hiçbir şey yapılmadı. Böyle şey olur mu? Bunun cevaplandırılması lazım. Ondan sonra bu hadiseyi yapanların peşine düşün. Peki, bunlara isnat edilen suç nedir? Dinleme. Dinlemişlerse şayet niye dinlemişler? Bu yapılmışsa büyük bir suç. Bunlar ticari, yani satılan bilgiler haline geliyor. Bu bilgileri kim satın alır? Belki de Türkiye’yi karıştırmak isteyen yabancı eller vardır. Var mı? Açıkladılar mı bir şey? Ara sıra İsrail lafı geçti. Somut olarak bir şey açıklanmadı. Bunun tespiti lazım. Bunun belgelerle ortaya konması lazım.”
İpek Medya’ya kayyum atanmasını eleştirdi
Yalçıntaş, İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasına ilişkin bir soru üzerine, henüz detaylarını bilmediğini söyledi. Ancak bugünlerde dünya basın ve yayın çevrelerinde Türkiye’deki basın olaylarının önemli bir yer işgal etmeye başladığını hatırlatan Yalçıntaş, “Özellikle de bizimle aynı hür dünya kesiminde bulunan ülkelerde, yani Avrupa, Amerika gibi ülkelerde Türkiye’deki basın olayları önemli bir yer işgal etmeye başladı. Bunun ana sebebi birçok gazetecilerimizin bazı davalar üzerinden tutuklanarak cezaevine konmalarıdır.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.