İlk Cumhurbaşkanı Adayı Perinçek oldu

2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ilk resmi Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek oldu. Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan 6. Olağanüstü Kurultay’da Genel Sekreter Utku Reyhan imzalı ve tüm Merkez Karar Kurulu Üyelerinin imzası bulunan öneri Genel Kurul’a sunuldu.
Utku Reyhan’ın ardından Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Koç, Serhan Bolluk, Hasan Atilla Uğur, Beyazıt Karataş, Oktay Yıldırım, Nusret Senem, Hasan Korkmazcan, Mehmet Bedri Gültekin delege ve üyelere neden Genel Başkan Dr.Doğu Perinçek’in aday gösterilmesi gerektiğini paylaştı.
Konuşmaların ardından önerge delegelerin oylarına sunuldu. Tüm delegelerin oylarıyla Genel Başkan Dr.Doğu Perinçek’in Vatan Partisi’nin 2019 Cumhurbaşkanı adayı olması kabul edildi.
“Vatan Savaşından; Üretim Ekonomisine” Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak tanıtılan Perinçek adaylığının açıklanmasından sonra şu konuşmayı yaptı.
“Birinci görevimiz Atatürk Devrimlerini tamamlamaktır. Tüm dünya yeni bir dönemin başladığını kabul etti. Bu dönem Asya çağıdır. Amerika ve Batının emperyalist dünya düzeni, liberal sistemi, vahşi kapitalizm sistemi çökmüştür. Türkiye bu yeni dünyada yerini Milli Meclis, Milli Hükümet ile alacaktır. İşte bunu Tayyip Erdoğan’ların yönetemediği, muhalefetin Atlantik ötesinden ısmarlama adaylar çıkarmaya çalıştığı bir ortamda bu ateşten gömleği giydik. Vatan Savaşından, Üretim Ekonomisine Türkiye’nin tüm Atatürkçü, Milliyetçi, Cumhuriyetçi, Sosyalist, Halkçı birikimini birleştireceğizi Türkiye’yi Ankara’dan yöneteceğiz”
Diğer yandan Anayasanın 6771 sayılı yasasıyla değişik 101. maddesi uyarınca Meclis dışında aday olacakların 100.000 imza ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na sunulacak olması nedeniyle kurultay sonrası dilekçeler katılım sağlayan 5.000’e yakın üye, konuğun imzasına açıldı. Yapılan açıklamada açılan imza dilekçeleri bir iki saat içinde beş bini aştı. Vatan Partisi İl ve İlçe Başkanlıklarında da ilgili dilekçelerin bulunduğu, yurttaşların imzasına açılacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.