İlginç uygulamalar vatandaşı isyan ettirdi

Mustafakemalpaşa Belediyesi'ndeki ilginç uygulamalar ortalığı karıştırdı. 125 Ada, 92 Parselde kendisine ait 8 dönüm alan üzerinde kurulu Plastik Geri Dönüşüm Fabrikası işleten Serhat Çağatay, Belediye'nin 8 yıl önce, “Buradan yol geçecek, pılını, pırtını topla, 15 gün içinde burasını terk et. Aksi halde tarafınıza hiç bir bedel ödeme yapmadan biz yıkacağız” yazısı göndermesiyle başlayan şaibeli süreç içinde maddi manevi çok mağdur olduklarını açıkladı.

    Belediye'nin 28/02/2005 tarihli, Hayri Öztetikler imzası ile gönderdiği yazıda, 3194 Sayılı İmar Yasasına göre 18. Madde uygulaması yapılacağı belirtilmesine karşın bu konuda, 8 yıldır her hangi bir işlem yapılmadığını dile getiren Çağatay, gelinen noktada ranta yönelik anlayışla karşılaştıklarını söyledi. 

Kendilerine dayatma yapılarak boşaltılan Plastik Geri Dönüşüm Fabrikasında genişletme çalışması yapıldığını ve burasının iki buçuk yıl önce “Ticarethane” olarak hizmete açıldığını dile getiren Serhat Çağatay, Belediye'nin birilerini yıkarken, başka birilerine rant sağlayan konuma düştüğüne dikkat çekti.

Sadi Kurtulan'ın Düğün Salonuna kalkan olduğu yönünde söylentiler dolaştığını ileri süren Çağatay, en büyük darbeyi Hayri Öztetikler'den yediklerinin altını çizdi.

Süreç içinde 3 trilyondan fazla zarar ettiklerini iddia eden Serhat Çağatay, Belediye'deki ilginç ve ilginç olduğu kadar da çok düşündürücü gelişmeleri şöyle anlattı:

“Öztetikler'in ceberut dayatmasıyla köşeye sıkıştırıldık. 18. Madde dendi. Yol yapılacak dendi. 15 gün içinde boşaltmazsanız fabrikanız yıkılacak dendi. Adeta kovulduk. Tapulu yerimizden yangından mal kaçırırcasına çıkmak durumunda kaldık. Apar, topar kiraya taşınırken, bankalardan kredi, dostlarımızdan borç aldık. 150 milyarı geçen harcama yaptık. Beklemediğimiz harcamalar çıkınca zorlandık. Borçlarımızı ödeyebilmek için Mustafakemalpaşa'nın göbeğindeki 8 dönüm yerimizin 2 dönümünü “Yol yapılacak” diye Belediye alırken, geriye kalan en az 3 trilyon değerindeki 6 dönüm yerimizi yok pahasına denilecek çok komik rakamlara satmak zorunda kaldık. Belediye hiç bir isteğimizi, hiç bir uyarımızı dikkate almadı. Bizleri mağdur ederken başkalarını zenginleştirme düşüncesine girdi. Aradan 8 yıl geçti. İmar değişikliği olmadı. Yol da yapılmadı. Gel gör ki, aynı yerde, bizim elimizden zorla alınan binada iki buçuk yıldır ticaret yapılıyor.  Belediye'ye bakın, Plastik Fabrikası, bir yıl Kafe, bir buçuk yıldır da Düğün Salonu olarak çalışırken ses çıkarmıyor. Üç ay önce ise, “Burası yıkılacak, Düğün Salonuna ilave bina yapamazsın, kaçak bina yaptığın için al sana 5 bin 900 TL. ceza” diyor. Göz boyamaya çalışıyor. Hatta, görüntü kirliği yaratıldığı gerekçesiyle işletmeci mahkemeye veriliyor. Oysa diğer taraftan Düğün Salonunun faaliyetine göz yumuluyor. Gel de adalete güven. Gel de Sadi Kurtulan'ın samimiyetine inan.”

İmar planı değişikliği rant kokuyor

Yol yapılacak diye ellerinden adeta zorla alındığını belirttiği yerlerde büyük rantlar yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Serhat Çağatay, Sadi Kurtulan'ın kapalı kapılar arkasında hazırladığı senaryolarla halkı uyutmaya yöneldiğini dile getirdi.

Söz konusu yerlerde imar planı değişikliği yapacağını söyleyen Kurtulan'ın halkı kandırdığını ileri süren Çağatay, “Belediye Başkanı yalan konuşuyor. Öncelikle iyi bilinmelidir ki, 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı tamamlanmadan şu anda hiçbir alan imara açılamaz. Söz konusu yer, 1/100.000'lik planda tarımsal niteliği korunacak alanda görünüyor. Üst ölçekli plan değişmeden burasının imara açılması olanaksızdır. Kurtulan'ın imara açacağını söylediği yer tarla vasfındadır. Burada 18.madde uygulanmadan imar değişikliği yapılabilir mi? Mümkün değil. Revizyon imar planı, mevcuttaki parselleri kapsar. Tarla vasfındaki taşınmazların revizyon adı altında imara açılması söz konusu olamaz. Kaldı ki, burada jeolojik ve jeofizik etütlerinin yapıldığını da sanmıyorum. DSİ'nin ve Karayollarının görüşünün de alındığını düşünmüyorum. Kurtulan rüya görüyor olmalı. Bu plan değişikliği oldu, bittiye getirilerek çıkarılırsa, Meclis suç işlemiş olur. Sadi Kurtulan'la birlikte oy veren Meclis üyelerinin tümü kendilerini yargı önünde bulur” dedi.

Serhat Çağatay, mağduriyeti ile ilgili Belediye hakkında dava açmaya hazırlandığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.