AK Gençlik’le kahvaltı

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, “Avrupa ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye'nin üyeliği ile gençleşecek ve dinamizm kazanacak” dedi.

Milletvekili Matlı, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Tarık Kaderli ve Yönetim Kurulu ile biraraya geldi. 

Merinos Gönül Dostları Sofrası'ndaki toplantıda AK Partili gençlere hitap eden Matlı, AB ile yürütülen müzakerelerde ağırlıklı olarak gençlik vurgusunun yapıldığına dikkat çekti. Matlı, “Genç nüfusu yoğun olan bir ülke olarak, haklı övünç sahibiyiz. Bu özelliğimizle Avrupa'ya ve AB'ye dinamizm sağlayacak yegâne ülke, Türkiye'dir” dedi.

Geçmişte Türkiye'de gençlerin önünü kesen koltuk sevdalısı siyasetçilerin olduğunu anımsatan Önder Matlı, “Sosyal, siyaset ve ekonomi alanlarında genç nüfusu çok iyi anlamamız gerekiyor. Geçmiş dönemlerde en çok şikâyet ettiğimiz konu; gençlerin önünün, koltuk sevdalılara tarafından kesilmesiydi. Gençlerin isteklerini iyi analiz edemeyen ve hizmet getirmekten aciz olan bu yönetim sistemi anlayışı AK Parti tarafından yerle bir edildi” dedi.

Gençlerin aktif siyasette bulunması anlayışının AK Parti iktidarı döneminde yeniden yazıldığını belirten Önder Matlı, “Biliyorsunuz Bursa'daki milletvekili arkadaşlarımızın yaş ortalaması çok genç. Yine partimizin gerek yerellerde gerekse de genel merkezdeki ana kademelerinde çok sayıda genç yönetici arkadaşımız var. Partimiz, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu biliyor ve onlara daha aktif hizmet etme şansınız gereğinden fazla şekilde tanıyor” ifadelerini kullandı.

Son 10 yıldır gelişen ve büyüyen Türkiye'de gençlerin payının yadırganamayacak kadar çok olduğunu söyleyen Matlı şunları söyledi: “Siz gençler, ülkenin son 10 yılında katettiği mesafede önemli roller aldınız. Bugüne kadar gelinen bu süreçte sizlerin destekleri yadırganamaz. Bundan sonraki süreçte de bu doğrultuda hizmet edeceksiniz, bundan eminiz. Ülkenin 2023 ile 2071 hedeflerine ulaşabilmesi ancak sahip çıkması ile gerçekleşecektir. Sizlere bu yolda güvencimiz tamdır.“

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.