İlçe Milli Eğitim’den tercih danışmanlığı hizmeti

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve YKS kapsamında tercih yapacak öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere destek amaçlı sunulan tercih danışmanlığı hizmeti, onların ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine en uygun üst öğretim kurumlarına yerleşmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize tercihlerinde destek olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda rehber öğretmeni olan tüm resmi okullarımızda ve rehber öğretmeni olmayan okullarımızda ise Rehberlik ve Araştırma Merkezi’mizde görevli rehber öğretmenlerimizden tercih danışmanlığı birimi oluşturuldu. Tüm ortaokullar ile tüm liselerde kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Ayrıca öğrenci ve velilerimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli rehber öğretmenlerimiz eşliğinde tercihlerini yapmak için 0 224 676 15 14 numaralı telefondan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne ulaşabileceklerdir.

Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanabilirler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.