İktidara sahip olanlar Cumhuriyet’i ortadan kaldırmak istiyor!

*Karacabey’de bir grup vatandaş, 19 Mayıs kutlamalarının kısıtlanmasını ve saygı duruşunun kaldırılmasını Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak protesto etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde saygı duruşunda bulunulmadığı gerekçesiyle bir grup vatandaş üzerinde; “Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, diğer her şeyi de Atatürk'e” yazılı çelengi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nın önüne bıraktı.

Kemal Pehlivan, Fatih Erdem, Latif Duymuş ve Nuray Akbaş Sümer isimli vatandaşlar, 19 Mayıs coşkusunun yok edilmek istendiğine vurgu yaparak, “Çelengimizin üzerinde yazan söz, Fransız düşünür Daniel Dumoulin'e aittir. Ülkemizin bir vatandaşı olmadığı halde ve Kurtuluş Savaşı'nda bize karşı savaşan bir ülkenin ferdi olarak bu sözü söylemiştir. Bu ülkede iktidara sahip olanlar, Ulu Önder'in bıraktığı miras olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmelerine karşın, milli bayramlarımızı kutlatmamak adına kanunlar çıkararak Cumhuriyet'i ortadan kaldırma çabası içindedirler. Ancak unutmasınlar ki, bu ülkede ne Atatürkler, ne İsmet İnönü'ler, ne Kazım Karabekir'ler ne de Mareşal Fevzi Çakmak'lar ve onların fikirleri asla bitmez. Ecdadının neler yaptığını canlı olarak görmek isteyenler hemen Çanakkale'yi ziyaret etsin” dedi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla ilgili ödenecek bir bedel varsa ödemeye hazır olduklarını söyleyen grup, “Bugün düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde saygı duruşunda bulunulmamasını kınıyoruz. Bu yüzden çelengimizi bırakıp saygı duruşunda bulunuyoruz. Ayrıca İslamiyet'in gereği olarak da Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için duamızı okuyoruz” şeklinde konuştu.

Grubun Cumhuriyet Alanı'ndan ayrılmasından sonra, bırakılan çelenk polis ekipleri tarafından kaldırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.