İktidar, muhalefetin sesini kısarak güç zehirlemesi yapıyor!

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Malkoç, AK Parti’ye yüklendi:

Programla ilgili kamuoyunu bilgilendiren HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, Genişletilmiş Divan Toplantısı’na katılan Genel Başkan Yardımcısı Av. Şeref Malkoç’un değerlendirmelerine dikkat çekti.

Malkoç, iktidarın mecliste muhalefetin sesini kısma girişiminin bir güç zehirlenmesi ve müdür atamasıyla reform yaptığını sanmasının bir handikap olduğunu dile getirdi.

Doğanbey toplu konutlarının şehircilik, maddiyat ve manevi mimari açıdan Bursa'nın kalbine saplamış bir hançer olduğunu söyleyen Malkoç “Ulu Cami’ye ve İstanbul siluetine yapılan bu yanlış kabul edilemez” dedi.

Türkiye'nin asli sorunlarını ihmal ettiğini belirten Malkoç, “Uludere'deki katliam unutuldu, bunu baş sorumlusu hükümettir” diyerek, hükümetin bu hatasının istikbale tesir edeceğini iddia etti.

Açıklamasında Meclis İç Tüzüğü tartışmalarına da değinen Malkoç, “Muhalefet Meclis'te konuşulmayacak da nerede konuşacak? Bu yanlışlar 50 öncesinde de yapılmıştı. AK Parti iktidarı, güç zehirlenmesi yaşıyor” diye konuştu.

Türkiye'nin kısır çekişmelerden sıyrılıp asli meselelerine dönmesini arzu ettiklerini sözlerine ekleyen Malkoç, yeni Anayasa konusunda çalışmalarını yürüttüklerini ve hazırladıkları Anayasa taslağını Meclis Başkanlığı ve kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye'nin asli meselesi, siyasetin yeninden inşasıdır. Müreffeh yeni Türkiye için sivil bir anayasa şarttır. Bu bizim asli meselemizdir, iktidar bu işe odaklanmalıdır.”

Toplum yapısının zedelendiğini kaydeden Malkoç, Türkiye'de son yıllarda çoğu genç 1 milyon 200 bin kişinin boşandığını ve geleceğimiz tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

Değerlerin yıprandığının ve Başbakan'ın dindar bir nesil yetiştirmekten bahsettiği bu dönemde iktidarın bu tahribata kayıtsız kaldığını ifade eden Malkoç, sistem ahlakının yeniden kurulması gerektiğini söyledi.

Malkoç, “Çoğu devlet eliyle 6-7 milyon kişi ülkede kumar oynuyor. İktidarın en büyük handikabı da bu zaten. İktidar kişileri değiştirmekle reform yaptığını sanıyor” diyerek, “Milli Piyango'nun başına abdestli birisini getirdiniz diye bu sorunu çözmüş mü oldunuz?” diye sordu.

Basın açıklaması sonrası Has Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, Karacabey çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.