Esnaf Kefalet seçimlerinde gerginlik

Bin 500 üyesi bulunan Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 2 yılda bir gerçekleşen kongresine üyeler yoğun ilgi gösterdi. Kongrede 4 dönemdir başkanlık yapan başkan Selçuk Algun ile ilçenin Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Vahit Girgin başkanlık yarışına girdi. Mevcut yönetimin aklanmasının ardından seçimlerin açık ya da kapalı zarf usulü yapılması oylamaya sunuldu.

Başkan adayı Vahit Girgin ve ekibinin, oylamanın kapalı zarf usulü yapılması ve üyelerin salona kimlik kontrolü yapılarak alınması talebi, gerginliği büyüttü. Divan Başkanı Murat Özkarayurt, salonu boşaltarak kimlik yoklamasının yapılmasını istedi.

Büyüyen gerginlikle birlikte hükümet komiseri ile görüşen aday Vahit Girgin, salonda olanların tutanak altına alınmasını istedi. Ardından kısa bir konuşma yaparak seçimden çekildiğini açıkladı. Girgin, “Ana sözleşmenin ilgili maddesi bizi kendi aramızda büyük bir kaosa sürüklemiştir. Hükümet komiserinin tutanak tutmasının ardından salonu derhal terk edeceğiz” diyerek tutanak tutulduktan sonra salonu terk etti.

Yaşanan bu gerginliğin ardından açık oylamaya sunulan mevcut başkan Selçuk Algun'un yönetim kurulu listesi üyelerden destek alarak 2 yıllığına tekrar seçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.