İkili eğitim, öğrenci ve velinin isteği ile şekillenecek!

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ilçedeki ikili Eğitim- Öğretimin öğrenci ve velinin isteği ile şekilleneceğini duyurdu.
Dingin, ilçemizde ikili eğitim veren tek okulun Karacabey Ortaokulu olması sebebiyle ikili Eğitim – Öğretimin sonlandırılma çalışmaları ve yeni açılacak Ortaokul hakkında yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;
“İlçemiz Tabaklar Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan okul binası 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim döneminde hizmete açılacak ve 24 derslikli, laboratuvarlar, spor salonu ve diğer donatı alanları ile Proje okulu niteliğinde okul olacaktır. Okulumuz Adnan Menderes Ortaokulu adı ile hizmet verecektir. İlçemizde Emirsultan Mahallesi’nde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Emine Kazangil Yurdu’nun ortaokul olarak kullanılması çalışmalarının sonuçlanamaması, tekli Eğitim – Öğretime geçiş sürecinin 1 yıl içinde tamamlanacak olması sebebiyle öğrenci ve velilerin isteği göz önünde bulundurulacaktır.
Karacabey Ortaokulu ve Adnan Menderes Ortaokulu, kayıt alanlarına istinaden 5. Sınıf kayıtlarını Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 27.08.2018 tarihinden itibaren yapacaklardır. Adnan Menderes Ortaokulu’nun henüz geçici kabulünün yapılmaması ve buna bağlı olarak idareci atamasının yapılamaması sebebiyle 5. Sınıf kayıtları Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
Karacabey Ortaokulu 6.7. ve 8. Sınıflardan gerek sınıf olarak ve gerekse bireysel olarak, tekli Eğitim – Öğretim yapacak olan Adnan Menderes Ortaokuluna naklen geçmek isteyenler ara sınıf olmaları sebebiyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine bakılmaksızın nakil olabileceklerdir.
Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu’ndan 5. Sınıfa gidecek öğrenciler için de sınıf bütünlüğü bozulmadan aynı sınıf arkadaşları ile birlikte kayıt alanı aynı olması sebebiyle Adnan Menderes Ortaokulu’nda 5. Sınıfa devam etmelerine imkan sağlanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.