İHH’nin Ümmet İftarı’nda birlik çağrısı

Bursa İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği’nin geçtiğimiz Pazar akşamı Ulu Camii’de düzenlediği, ‘2. Ümmet İftarı’ kardeşliği bir kez daha gözler önüne serdi. İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla yapılan iftarın ardından dualar eşliğinde Bayırbucak Türkmenleri’ne 2 yardım tırı gönderildi.
Ulu Camii bahçesine yer sofrası şeklinde hazırlanan iftar programı yoğun ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile birlikte siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve dernek yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar menüsü ise yoksul coğrafyaların halini daha iyi anlayabilmek için hurma, çorba, zeytin, simit ve sudan oluştu.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde konuşan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, mübarek Ramazan ayında Müslümanlara karşı yapılan zulümlerin durmasını istedi. Suriye, Mısır, Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan’da eziyet gören Müslümanlara dua ettiklerini ve zulmü lanetlediklerini dile getiren Kahraman; birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.
Kahraman, “Biz İslam coğrafyasında yaşanan yoksulluk ve açlıkla imtihan edilen Müslümanların hallerini daha iyi anlamak ve acılarını paylaşmak, yeryüzünde yoksullukla mücadele eden kardeşlerimiz ile empati kurmak, Allah rızası için onların dertleri ve sıkıntılarıyla dertlenip, o sıkıntıyı yüreğimizde hissetmek için bugün buradayız. Bunun için düzenlediğimiz bu iftara da ümmet iftarı diyoruz. Bu sene bu 2. iftarımızı yapıyoruz. İnşallah mevcut gündemimizdeki ve yüreğimizdeki yerini alır. Bu iftarı yaparken asıl amacımız, başlangıçta kendi nefsimize, sonrasında ise sesimizin ulaşabildiği kardeşlerimize bu hissiyatı ulaştırabilmektir. Allah tüm müminleri kardeş kılmıştır. 1,5 milyarlık İslam ümmeti ailesiyiz. Bizim ümmet ailemiz soy, sop, cinsiyet, renk esasına değil, iman esasına, kelimeyi tevhit esasına dayanır. Yani yaşayan ilk Müslüman´dan yaşayacak son Müslüman´a kadar tüm Müslümanları kapsayan tarih üstü bir ailedir. İslam ümmeti ailemiz sadece tarih üstü olmayıp, ahirette cennette birlikteliği sonsuza kadar devam edecek olan dünya ötesi sonsuz bir birlikteliktir. Bu sıcak havada kuru bir simide talim olmak yürek ister. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Birlikteliğimiz daha da pekişti. İnşallah burada oluşturulacak birliktelik, hayatın içerisine de akseder” şeklinde konuştu.
Manevi doygunluğun hakim olduğu iftar yemeğinden sonra kılınan akşam namazının ardından İHH Karacabey Temsilciliği öncülüğünde Suriye Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilen Yardım Tırı Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal’ın okuduğu dualar eşliğinde Ulu Camii önünden uğurlandı. 2. yardım tırı da Teravin namazı sonrası Hacı Ali Camii’nden yola çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.