Doğruoğlu, “Yeniköy Plajını boğazlıyorlar”

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Karacabey halkının ‘Belediye, Belediye Olalı Böyle Bir Yönetim Görmedik’ dediklerini iddia etti.
Doğruoğlu, Yeniköy sahilinin katledildiğini, bol kumu ve geniş plajı ile anılan Yeniköy sahilinde kumun üzerine toprak ve taş molozları dökülerek, otopark yapılmaya başlandığı bilgisini aldıklarını, bu konuda 01 Haziran 2016 tarihinde yapılan Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda önerge verdiklerini ve Belediye Başkanı’ndan bu konuda açıklama istediklerini belirtti.
Meclis’te Yeniköy’de kullanılmayan futbol sahası, okul bahçesi, orman kampı alanı ve lunapark gibi boş yerlerin olduğunu ve değerlendirilmesini önerdiklerini ifade eden Doğruoğlu, “Ancak Ali Bey bizleri dinlemedi, ‘Size ne oluyor’ diye de tepki gösterdi.” dedi.
Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan MHP’li Hüsnü Doğruoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Ali Bey, teknik ve yöneticilik yetkinliklerine sahip olmadığı için sağa sola çarpa çarpa, daire amirlerine sora sora, Karacabey’imize zaman ve değer kaybettirerek yönetmeye çalışıyor. Ne Belediye Kanunu’na ve yönetmeliklerine (5393 Sayılı) uyuyor, ne de Kıyı Kenar Kanunları’nı (3621 sayılı) tanıyor. Allah, Karacabey halkının yar ve yardımcısı olsun.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyorum. Sayın Başkan reklam işlerini çok iyi yaptığını mı sanıyor? Fakat Karacabey halkı boş reklamlardan ve Ali Bey’in fotoğraflarını (Bilbordlarda ve Belediye arabalarında) görmekten bıktıklarını söylemeden de edemeyeceğim. Ali Bey kabul eder veya etmez. Ama ‘dost acı söyler.’
Belediye Başkanı, cep telefonlarına attığı çay, çorba ve namaz mesajları ile ilçe halkını bıktırdı ve bu konuda belediye yöneticilerinin çok şikayet ve tepki aldıklarını biliyorum. ‘Suyu ucuzlattık’ diye bilbordlarda boy boy reklamlar yapıldı. Fakat 2,5 yıl içerisinde suya gelen zamlar ile su fiyatının kaç lira olduğunu Karacabey halkı takip edemez oldu. Ali Bey, cübbesiz nikah kıyan ilk Belediye Başkanı olarak tarihe geçtiniz. Kurallara neden uymuyorsunuz?
Belediye Başkan Yardımcı sayısı neden artırıldı. İtfaiye, Su Kanalizasyon ve Mezarlıklar Büyükşehir’e verilmedi mi? (İstifa eden Eski Belediye Başkan Yardımcımızın neden istifa ettiği, halkın hafızasında soru işareti olarak durduğunu da hatırlatırım.)
Büyükşehir Yasası ile Emlak vergileri % 100 arttırıldı. 2,5 yıl sonra köylerin emlak vergisi ne kadar olacak? Köyler mahalle oldu. Meralar, tarlalar, dükkânlar, kahveler, minibüsler vb. hepsi köylünün ellerinden alındı. Galvaniz kaplamalı (paslanmayan) çöp kutuları, boyanarak görüntüsü bozuldu, ömrü kısaltıldı. Bursa Caddesi’nde parke taşlar söküldü, geçme ve yüksekliğine bakılmadan döşendi. Eskisinden daha kötü oldu. Bunlar, ne zaman düzeltilecek?
Canbalı Mahallesi’ne, şehir içerisine beton santrali yapılma kararı alındı. Oy çokluğu ile geçti. Fakat muhalefetin ve halkın tepkisinden korkan müteahhit, makinelerini aldı kaçtı.
Selimiye Mahallesi, İmaret Camii karşısındaki tek sıra evler istimlak edilmek istendi. Fakat mahalle halkının tepkisi ve Büyükşehir’in bütçe ayırmaması nedeniyle vazgeçildi.
Belediye’nin parası olmasına rağmen Öğretmenler Parkı’na bir çivi çakılmadı. Çürümeye terk edildi.
Tarım Kredi Kooperatifi’nin Pazaryeri’ndeki bina, arsa ve depolarının Belediye tarafından alınması kararı oy çokluğu ile geçirildi. Şimdi ne olacak? Neden bekleniyor?
Çevre Yolu için Karacabey çiftçilerine düzleme yapılacağı dayatıldı. Mahkeme bu kararı bozdu, şimdi istimlâk mı yapılacak? Neden projenin başında istimlâk yapılmadı? Canbalı ve Sırabademler Mahalleleri’nin tarlalarını da arsa mı yapacaksınız? 10 dönüm ve altındaki köy / mahalle tarlalarını satmak için oy çokluğu ile karar almanız v.b. örnekler o kadar çok ki…
Gelelim, zurnanın zırt dediği yere; Mecidiye Mahallesi’ndeki Karacaahmet Mezarlık alanı, plan ve yönetmeliklere uymadan ve mahallelilerin istememelerine rağmen, mahalle muhtarı evet deyince, verebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Lütfen, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın Ali Bey! Yönetmeliklere ve askı sürelerine uyarak, Belediye Meclisi’ne gündem maddesi getirin. Ayrıca, AKP’li meclis üyelerine fikirlerini söyleme fırsatı verin ve söylenen güzel fikirlere de kulaklarınızı tıkamayın.
Sihirli formülünüz 3T’ye gelince…
Tarım: Tarımda Karacabey çiftçisine 2,5 yılda çağ atlattınız, ürünün satış fiyatlarını sabitlediniz. Mazot, gübre vb. fiyatları her yıl arttırdınız. Hükümet olarak tarım politikalarınız ve girdi maliyetlerinin yükselmesi ile çiftçilerimizi her geçen gün biraz daha borçlandırıyorsunuz.
Teknoloji: Ben Teknolojiyi, Teknik Lise’de ders olarak okumuştum. Üstüne mühendislik eğitimi aldım. Üstüne de 25 yıl uluslararası bir otomobil fabrikasında mühendis ve yönetici olarak çalıştım. Emekli oldum, yaklaşık 10 yıldır da Karacabey de kendi işyerimde proje ve mühendislik hizmeti veriyorum. Sonuç olarak teknolojiden anlarım. Sayın Başkan, anlamadığım ve anlamakta güçlük çektiğim, sizin teknoloji anlayışınızdır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na çok çok ucuz yer vermek teknolojiyle mi ilgilidir? İleri Teknoloji ve Sanayi İşleri, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın sorumluluk alanında olan işler ve girişimlerdir. TEKNOSAB’ın kurulacağı alan da KTSO’nun sınırları içerisindedir. Neden KTSO’nun da bu oluşumun içerisinde olması için (TEKNOSAB’ın içerisine alınması için) mücadele vermiyorsunuz? Neden KTSO ile görüşmek için adım atmıyorsunuz? Hürriyet Dağ Korusu bölgesindeki 24 dönüm araziyi 23 bin liraya TEKNOSAB’a satmaya mı teknoloji diyorsunuz? ‘Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’ Sayın Başkan, bu sözünüzü de hatırlatırım.
Turizm: Longoz Ormanları’ndan bahsedip, reklam yapıyorsunuz, fakat 2,5 yıldır (Ne Karacabey çıkışına, ne de Yeniköy içerisine) bölgeyi gösteren bir tabela bile koymak aklınıza gelmedi. Yeniköy esnafı, doğaseverlere Longoz yolunu tarif etmekten usandı.
Yeniköy’de deniz kenarındaki sahile dolgu malzemesi dökmek, sahilin kumuna zarar verip yok etmek ve kumsalı azaltıcı veya daraltıcı çalışmalar ile otopark yapmak, 3621 sayılı Kıyı Kenar Kanunu’na ve Kıyı Kenar Çizgisi’nin deniz tarafına izinsiz ve plansız bir çalışma yapılabilir mi? İlçesini seven ve 2 dönemdir Belediye Meclis Üyeliği yapan, Karacabey halkının bize verdiği muhalefet görevini, Karacabey’i korumak ve geliştirmek için çabalayan bir vatandaş olarak, çalışıp, didiniyorum. Mesleğimle, insani ilişkilerimle, çalışma tempomla, gazetelerde yazıp çizmem ile yapabildiğim kadarı ile gençlere iyi bir örnek olmaya çalışıyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olmak ve kanunların uygulandığını görmek, takibini yapmak için de Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Karacabey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü’ne, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bursa Bölge Müdürlüğü’ne gerekli başvuruları, Partim ve gurubum adına yaptım. Sonuçlarını da Karacabey halkı ile birlikte takip edip göreceğiz. Saygılarımla.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.