İHH’dan yeni bir yardım tırı daha

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği Suriyeli vatandaşlara yardım göndermeye devam ediyor. 22. Yardım Tırı’da geçtiğimiz Cuma günü Suriye’nin İdlib bölgesine dualarla gönderildi.
Savaş mağdurlarına gönderilen yardım tırı Erol Onur Hidayet Camii önünden yoğun katılımla uğurlandı.
Son günlerde sivil tahliyesi sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısında yüzden fazla insanın ölmesiyle büyük bir dram yaşanan İdlib’e gönderilen Yardım Tırı hakkında açıklama yapan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, destek veren Karacabey halkına teşekkür ederek, bu muhtaç insanlara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.
Kahraman, “Karacabey’de hayır yapan vatandaşlarımızın yardımları ile patates, salça ve soğandan oluşan 25 tonluk bir yardım tırını İdlib’e göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karacabey İHH olarak bu bölgeleri hayır deliği olarak nitelendiriyoruz. Yardımlar sürekli olarak geliyor ve bizler bu hayırdan payımıza düşeni alıyoruz. Dünyanın gözü önünde insanlar, çocuklar ve yaşlılar katlediliyor. Ameliyatlar anestezi olmadan yapılıyor ve ameliyatların acısını ayetler okuyarak dindiriyorlar. Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Karacabeylilere sonsuz teşekkür ediyoruz. Eğer bu insanlara biz Müslümanlar sahip çıkmazsak, inanın Hıristiyan ve Yahudi misyonerler, fuhuş ve silah mafyaları sahip çıkacaktır. Ve unutmayalım ki, bunun vebali de bizlerden sorulacaktır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.