Esgin’den Erdem’e ziyaret!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin geçtiğimiz hafta Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
Esgin’in Ziraat Odası ziyaretine Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan ve teşkilatı da eşlik etti.
Ziyarette tarımsal kalkınmanın önemine değinen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi, kırsal kalkınmayı ve rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla tarımı stratejik bir sektör olarak ele alıyor, milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. AK Parti olarak 2002 yılında 2 milyar TL seviyelerinde olan tarımsal desteği arttırarak son 16 yılda çiftimize 108 milyar TL tarımsal destekler verildi. Tarımsal milli gelirimiz 189 milyar liraya çıkartılarak bu alanda rekor kırıldı. Tarımın can damarı barajlarımız 276’dan 801’e sulama tesislerimizin sayısı ise 3 bine yükseltilerek 17,4 milyon hektar alan sulamaya açıldı. Elbette tarımda daha yapacağımız çok işimiz var. Tarım ve Orman Bakanlığımız yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte 2023 hedeflerini yaşama geçirmek için çalışmalara başladı.100 Günlük İcraat Programımızla birlikte kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlanacak. Tarımsal destek ve yatırımlarla birlikte tarımda katma değeri yüksek üretim modeli esas alınacak” ifadelerini kullandı.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.