İHH, Hicri Yılbaşı’nda gönüllüleri ile buluştu

İHH Karacabey Temsilciliği Hicri 1439 yılının son gecesinde gönüllüleriyle buluştu. Gönüllü buluşmasında söz alan Karacabey İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman şu sözlere yer verdi; “Yaklaşık 20 gönüllü üyemizle Hicri Yılbaşı’nda birlikte bir değerlendirme yaptık. 1 Muharrem 1440 Hicri Yıl sene başının hayırlara vesile olmasını diliyorum . Müslümanlar için Milat olan Hicret, Allah’a ve Sevgili Peygamberimize gönülden bağlılığın bir ifadesi, hakka, hakikate, ilme ve medeniyete yapılan yolculuktur. Mekkeli müşriklerin, Müslümanlara yaptığı baskı ve zulümlerin arttığını gören Medineliler Allah Resulu Aleyhisselam ve arkadaşlarını Medine’ye davet ettiler. Bunun üzerine Mekkeli Müslümanların önemli bir kısmı, sonra da Hz. Peygamber efendimiz Aleyhisselam ve Hz. Ebubekir birlikte Medine’ye Hicret ettiler.
Hicret Allah rızası için anadan, babadan, yardan , diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin meşakkatli bir öyküsüdür . Hicret Allah yolunda fedakarlığın, yardımlaşmanın, kardeşliğin adıdır. Peygamber efendimiz Aleyhisselam da bu fedakarlığa kardeşliğe vefa göstererek, Mekke’nin fethinden sonra bile, Medine’yi ve Medinelileri bırakarak Mekke’ye yerleşmemiş, hayatına ve İslami Tebliğe Medine’den devam etmiştir.
Hicretin bize verdiği en önemli derslerden biri Muhacir – Ensar kardeşliğinin tesis edilmesidir. Mekke’yi terk ederek Medine’ye Hicret eden Müslümanlar tamamen parasız pulsuz ve elleri boş olarak gelmişlerdi. Medine’nin yerli Müslümanları olan Ensar, bu Muhacirleri alarak, onlarla evlerini ve aşlarını paylaşmışlardır.
Muharrem ayı kıymet verilen dört aydan biridir. Ayrıca Muharrem ayının ilk on günü değerlendirilmesi gereken, bereketli günlerdir. 10. Gün Aşure Günüdür. Aşure Gününün Allah katında farklı bir değeri vardır. Bugünde Cenab-ı Hak 10 Peygamberine 10 çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bugünlerde oruç tutmak çok faziletlidir. 10 . Günde Yahudilerde oruç tutmaktadır. Yahudilere benzememek için dokuzuncu, onuncu ve onbirinci günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir. Oruçtan başka diğer hayır ve hasenatta tavsiye edilmiştir.
Programın sonunda tüm fedakar, cefakar gönüllüler toptan ellerini semaya kaldırarak ümmetin günümüzdeki dağınıklığının giderilmesi, Suriye de, Halep te, İdlip te, Filistin de, Arakan da, Keşmir de, Gazze de, Doğu Türkistan da Zulüm gören Müslümanların kurtuluşu için dualar ettiler. Duanın ardından limonata ikramı ile gecemiz sona erdi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.