Çiftçi, Karacabey Belediyesi’ni kazanacaklarını iddia etti

Karacabey CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın son günlerde yerel medyada yer alan haberleriyle ilgili açıklama yaptı ve bunların halkı kandırmak üzere yapılmış uydurma yalanlar olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Ali Özkan’ı sert sözlerle eleştiren Çiftçi, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin büyük bir zafer kazanacağını iddia etti.
Ayfer Şahin Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yerel seçimler yaklaştıkça hepimizin heyecanı artıyor, umutlarımız yeniden yeşeriyor. Karacabey’de Belediye Başkan Adayı en çok merak edilen parti biziz. Halkımızın yoğun bir teveccühü ile karşı karşıyayız. Bunun tek sebebi Karacabey’de CHP’nin ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışının hiç denenmemiş olmasıdır. Karacabey halkı CHP’ye adeta susamıştır. Karacabey’de en çok ilgi gören parti biziz. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında, en çok CHP adayının kim olacağı merak ediliyor. Çok sayıda alternatife sahibiz. Bizim önceliğimiz anket sonuçları. Genel Merkezimiz ve Bursa İl Başkanlığımız tarafından ilçemizde çeşitli anket çalışmaları yapılıyor. Anket sonuçları sonrasında, parti örgütümüzün de görüşü alınacak. Halk ve parti örgütümüz hangi ismi istiyor onunla yola çıkacağız. Tek hedefimiz 20 bin oy ile Karacabey Belediyesi’ni kazanarak tarih yazmak.
Ali Özkan, Karacabey’in en başarısız Belediye Başkanıdır. Şu anda AKP’nin ve Ali Özkan’ın korkulu rüyası CHP’dir. Bunun bilincindeyiz. Ali Özkan, 5 senede bir çivi çakmamıştır. Eline süpürge alıp sokakları süpürerek aklı sıra gösteriş yaptığını zannediyor. Aklın yeni mi başına geldi? Karacabey sokakları yamalı bohçadan daha beter. Bilboard ve reklamlarla göz boyamaktan başka hiçbir hizmet yok. Karacabey halkı mutsuz, ancak umutsuz değil. Çünkü CHP var.
Bilboardlarda cak-cek diyerek ve sözde mobil başkan sıfatıyla çayla, çorbayla gün geçiren Ali Özkan yerel seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kalırken garip bir şekilde boy göstermeye başladı. Ancak ortada ne bir somut proje nede ekonomi yönünden bir planlama var. Örnek kent diyerek her platformda nutuk atan Ali Özkan ilçe halkına toz yutturan bir başkan oldu.
Sözde Karacabeyliler Ali Özkan’ın deyimi ile alt yapı çalışmalarına tam not vererek dönüşüm çalışmalarından memnuniyetlerini ifade ediyorlarmış! Yaşanan sıkıntılar katlanmaya değer bulunuyormuş!
Ali Özkan’a tavsiyemiz kendi hayal dünyasından bir an önce kurtulup gerçekleri görmesidir. İlçede yapılan plansız çalışmalar halkımızı canından bezdirmiştir. Bir diğer içler acısı olan mevkii de Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu’dur. Bir türlü genişletilemeyen karayolu ve bir türlü bitirilemeyen alt yapı ve sahil düzenleme çalışmaları, burada yaşayanları canından bezdirmiştir.
Karacabey sadece tabela şehri olmaktan öteye geçememiştir. Son günlerde hizmet iştahı kabaran Ali Özkan Karacabey’in gelecekteki 20 yılını çalmıştır. Birde her açıklamasında ekonomik yönden çok güçlü bir hale gelen belediye olmakla övünmektedir. Öyleyse neden sürekli meclisten borçlanma talep edilmektedir. Bu gün iktidarın ülkeyi düşürdüğü ekonomik durum ne ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi de aynı durumdadır.
Bu zihniyet, Ergün Koç 1 trilyon borç bıraktı diye 2 yıl meydanlarda ve çorba sohbetlerinde bağırıp çağırdı. Gelinen noktada ise hiçbir projesi olmayan Ali Özkan, AKP hükümeti gibi Karacabey’i de borç batağına sürüklemektedir.
Nisan ayında 25 milyon, şimdi de 20 milyon borçlanma ile Belediyemiz 4,5 yılda 45 milyon borçlandırılırken faizleri ile bu para 70 milyonu buluyor.
Hani ‘İş bilenin kılıç kuşananın’ diye caka satıyordun? Ali Özkan, Karacabey’i soyup soğana çevirmiştir.
Karacabeyli vatandaşlarımız, yanına danışman diye aldığın ve bunların kaymaklı maaşlarının yanı sıra hızla zenginliklerinden bahsediyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Ben sormaya bıktım ama sen kaçmaktan bıkmadın. Çıkacaksın, toplum adına sorularıma cevap vereceksin. Caka satarak, hava atarak bizleri kandıramazsın, yemezler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar koruyacağız. Karacabey Belediyesi adeta Ali Baba’nın Çiftliği’ne dönmüş durumdadır.
Şimdi Belediye Başkanı Ali Özkan’a kamuoyunu bilgilendirmek adına daha önce sorduğum ancak yanıtını alamadığım soruları tekrar soruyorum;
1-) Göreve geldiğiniz günden bu güne ilçe halkı adına kalıcı hangi hizmeti ürettiniz? Kaç TL harcadınız?
2-) Göreve geldiğiniz günden bu güne ilçe ve kırsal mahallelerde bulunan tarla vasfındaki arazilerden kaç dönümü sattınız? Bu satışlardan elde edilen gelir kaç Türk Lirası’dır?
3-) Belediyemizin bu gün için kasasında kaç Türk Lirası vardır? Kamu ve özel bankalara olan borcu ne kadardır? Bunların ödeme planı nedir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.