İDLİB’TEN SANAL KAHRAMAN ÇIKARMAK!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İdlib’deki tehlikeli tırmanış karşısında, iktidarın ABD’ye geri dönüşü çok konuşuldu. Patriot talebi bile oldu. İktidarın Amerikancı genleri harekete geçti. Lakin Ülkenin gerçekleri hiç öyle değil. Rusya’ya karşı Türkiye’nin, ABD ve İsrail için savaşması kimseye anlatılabilecek bir iş değil. Hatta tüm medya elinde bile olsa. Medyanın Ak Partiden yanında olmayan ancak “Ak Parti gitsin de nasıl giderse gitsin” deyip Amerika’nın borazanı olan Tilki Tv, Halt Tv, Tele USA bile buna katılıyor olsa bile!

Ak Parti, yöneticileri Suriye’de Ak Parti Genel Başkanını sanal kahraman yapmaya çalışıyor. Olmaz, Ak Parti’den gerçekte, sanalda olsa kahraman çıkmaz. Genlerinde yok!

Ak Parti’nin yalpalayan İdlib politikası nedeniyle zaman yitirirken neler oldu? ABD Rum Kesimine muharip asker yerleştirdi. 240 milyon avroluk füze sattı. Yunanistan, Fransa ve ABD ile Türkiye Cumhuriyetine karşı tatbikat başlattı. AB, Libya deniz alanlarında “deniz harekatı” kararı aldı. İdlib’te ne işimiz var? Pkk/Pyd/Ypg var mı orada? Yok. Bir yandan Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız diyeceksiniz diğer yandan neyin inadı ise yalpalıyacaksınız. Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Aklı var, bunu kullanmak içinde Devlet Adamlığı gerekli!

İdlib tam bir terör yuvası. 170 farklı örgüt var. Kendileriyle her gün kavga ediyorlar. Ölenleri de Esed öldürmüş, katletmiş oluyor. Bizim iktidar ve muhalefet Beyaz Saray ağzıyla böyle diyor! 170 örgütün yüzde 90’ı HTŞ’nin güdümünde. Ancak gelen bilgiler dağılmak üzere oldukları yönünde. ÖSO’da çoğu cihatçı tiplerden oluşuyor. Tek ortak noktaları bu. Ancak dinci görünseler de dinle ilgileri yok. ÖSO’yu Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanılırlığına sokması çok yerindeydi. Bu nedenle HTŞ ile ÖSO arasında kan gövdeyi götürecek. Kim kazanacak? ABD-İsrail. ABD kazanırsa bölge kaybeder. Ve iktidarda olan hükümetler hiç ummadıkları biçimde devrilirler.

Ak Parti Genel Başkanı ile Dışişleri Bakanı arasında iletişim sıfır. Çavuşoğlu sahayı görüyor ve ona uygun demeç veriyor. Ama Danışmanlar ve Genel Başkan gerçeklerin çooooook uzağında. Suriye ve Rusya’ya “sahayı donduralım” denmiş. Suriye geri çekilsin diyor, Akp. Ama ne Esad ne Putin’in durmaya niyeti yok. Koşar adım ilerliyorlar. Eğer dururlarsa kaybedecekler. Bölgeyi yeniden Amerika’nın vahşi, kanlı Baharlarına bırakmaya niyetleri yok. Zaten bu tüm bölge ülkeleri için işgal anlamına gelir.

Ak Partinin Genel Başkanından Danışmanlarına dek Türkiye Cumhuriyetinin Milli Öğeleri yıllardır uyarı yapıyor. Yetmezse sahaya iniyor. Ak Parti ne yapmalı?

1-Rusya ile anlaşacak.

2-Esad ile görüşülecek.

3-Teröristler silah bırakıp teslim olacak.

4- Olmayanlar sonlarını hazırlamış demektir.

5- ÖSO Suriye Arap Cumhuriyeti ordusuna katılacak. (Esad 2019 Eylül ayında teslim olacaklara af çıkardı ).

6- Tersine göç için komite kurulacak, tersine göç 6 ayda bitirilecek.

7- Rusya, Suriye, Türkiye ellerini cebine atacak. Suriye yeniden kalkınacak ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin Vatan Bütünlüğü, Ulus Birliği tehditi ortadan kalksın.

Ve….

Bizim işimiz Fırat’ın doğusunda…Pkk/Pyd/Ypg adı her neyse tüm bölücü örgütler temizlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.