“İçilemez Raporlu Su” şehir şebekesine veriliyor!

“İçilemez Raporlu Su” şehir şebekesine veriliyor!
Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, sivil toplum örgütü ziyaretlerini Ticaret Borsası, Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu Sen ile sürdürdü.
İlk olarak Ticaret Borsası Yönetimi ve Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Tayfur, göreve yeni başlayan Ekrem İşcan ve yöneticileri kutladı.
Ardından Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan ve sendika yöneticilerini ziyeret eden Tayfur’un akşam saatlerindeki son ziyareti ise Türkiye Kamu Sen İlçe Temsilciliğine gerçekleşti.
Türkiye Kamu Sen Konferadasyonu’na bağlı Türk Diyanet Sen, Türk Tarım Orman-Sen ve Türk Sağlık Sen üyelerine projelerini tanıtarak, destek istedi.
Türkiye Kamu Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Şentürk, ilçede doğalgaz kullanımının başlanmasıyla Belediye’nin ortak olduğu Ovagaz’ın okullardan 10 Bin TL abonelik parası istediğini hatırlatarak, bu konudaki düşüncelerini dile getirdi. Şentürk, okullar bölgesinin güvenlik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirerek, bu bölgeye bir de Spor Kompleksi yapılmasının şart olduğunu kaydetti. Şentürk, Belediyenin bu projelere destek olmasını beklediklerini belirterek, Tayfur’a bu konularda ne düşündükleri yönünde soru yöneltti.
Tayfur, Belediye’yi devraldıkları andan itibaren Karacabey’i, Kent Konsey’i ile beraber yöneteceklerini belirterek, çoğulcu bir demokrasi anlayışını benimsediklerini vurguladı.
Eğitim konusunda yerel yönetimlerin üzerine büyük bir sorumluk yüklendiğini hatırlatan Tayfur, “Her okula bir hizmetli atayarak eğitim sorunları çözülmüyor. Okullara sportif, kültürel ve sosyal anlamda destek yapılması gerek. Okullar bölgesinin güvenlik sorunu için ilk önce oraya bir karakol yapılmalı ve cadde araç trafiğine kapanmalı. Trafiğe kapanan Okullar Bölgesi Mobese Kamera Sistemi ile 24 saat takip altına alınmalıdır. Bu konudaki projelerimizi ekibimizle birlikte hazırlayarak, seçim beyannamemizin içine aldık” diye konuştu.
Tayfur, Türkiye Kamu Sen ziyaretinde Karacabey’in içme suyu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “En büyük hayalim, musluk suyunu kana kana içmek” dedi.
Yaptıkları araştırma sonunda Karacabey’in içme suyunu temin ettiği 4 kuyudan birinin içilemez raporuna sahip olduğunu iddia eden Tayfur, bu suyun şebeke suyuna karıştırıldığını ve bu nedenle vatandaşın şişe suyuna mahkum edildiğini söyledi. Gelecik İçme Suyu Projesi’nin bir an önce yaşama geçirilmesi gerektiğini ifade eden Tayfur, bu konuda ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların ısrarcı olmasını istedi.
Kamu Sen ziyaretinin son bölümünde Belediye’nin son dönemde kapalı bir kutu haline geldiğini ileri süren Tayfur, Belediye’nin ehil ellere teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Son dönemde Belediye gelir ve giderlerinin ne olduğu konusunda kimsenin fikir yürütemediğini kaydeden Tayfur, Belediye’nin şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.