İbrahim Erdoğan, TGF YİK Başkanlığı’na seçildi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Ankara'da yapılan Genel Kurulu'nda seçilen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ilk toplantısını Alanya'da gerçekleştirdi.
Görev Bölümü'nün yapıldığı toplantıda Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'na oybirliğiyle ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan seçilirken, Başkan Yardımcılığı'na ise Mersin Gazeteciler Cemiyeti 2.Başkanı Mehmet Işık getirildi.  Federasyon'un kurucu başkanları başta olmak üzere TGF eski yönetim kurulu üyeleri, meslekte tecrübeli ve başarılı TGF delegeleri arasından genel kurul tarafından seçilen YİK Üyeleri 13 asıl ve 9 yedek üyeden oluşuyor.
    YİK üyelerine teşekkür eden İbrahim Erdoğan, “Bu onurlu görevi etkin biçimde yerine getirmek ve gösterilen güvene layık olabilmek için çalışacağız. Önemli olan TGF'nin, ülkemizin en geniş katılımlı meslek örgütü olarak mesleki sorunlarla mücadeledeki ortak başarısıdır. Hepimiz bu ortak hedef doğrultusunda çaba göstermeli ve sorunlara çözüm üreterek gazetecilik mesleğine katkı koymalıyız” dedi.
    TGF Yüksek İstişare Kurulu'nun görevleri arasında;
Başkanlar Konseyinde
görüşülecek konuların belirlenerek Yönetim Kuruluna önerilmesi, mesleki sorunlarla ilgili incelemelerin yapılması, başkanlar konseyinde tartışılmak üzere rapor hazırlanarak yönetime sunulması, TBMM de meslek ile ilgili yasal düzenlemeler yapılırken ilgili komisyonlara sunulmak üzere yönetim kuruluna görüş bildirilmesi, meslek örgütlerinin kendi bölgelerinde yaşanan sorun ve anlaşmazlıkların giderilmesinde "bilge ve akil adamlar" olarak görev üstlenilmesi ve çözüm yolları aranması gibi konular yer alıyor.
    Başkanlar Konseyi toplantılarına doğal üye olarak katılan TGF Yüksek İstişare Kurulu, şu isimlerden oluşuyor: ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan(Başkan), Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Erdoğan Kahya, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abit Vanlı, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, Malatya TGF Delegesi Kemal Deniz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Mersin Gazeteciler Cemiyeti 2.Başkanı Mehmet Işık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.