HİZMET

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Kime ?
Ülkeye mi ?
Lidere mi ?
Partiye mi ?
Yandaşa mı ?
Karacabeyimizin partilerdeki adayları belli oldu. Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, İyi Parti İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, Akp’den Karacabey kökenli Mustafa Esgin, Chp’den Karacabey kökenli gazeteci Derya Kırcı listelere girdi. Doğal beklenti; Halkımız “hizmet ” bekleyecek, bekliyor. Beklenti beraberinde yüzlerce, binlerce soru getiriyor, aklına insanların. Gelin soralım, sorularımızı.
– İlçemizin özü ;Tarım…Partileri “her ürün yetişen” ülkemizde dış alım yaparken KARŞI DURABİLECEKLER Mİ?
– Partileri yerli tohum yasağına devam eder ve yerli tohuma yönelmezse ( çoğu İsrail kökenli ) ; DİRENECEKLER Mİ ?
– Cargill NBŞ ile zehirlerken (sağa sola kamera var mı diye bakmadan) dimdik, yabancı işgale, bu zehirlemeye HAYIR DİYEBİLECEKLER Mİ ?
– Bir yandan İsrail’e lanet yağdırıp diğer yandan petrol sevkiyatı yapan iktidar olurlarsa… İÇLERİNE SİNDİREBİLECEKLER Mİ ?
– Komşu ve müslüman bir ülke bombalanırken “oh oh iyi oldu” diyen Parti Başkanları ve Parti Yöneticileri ile; AYNI GÖRÜŞTELER Mİ ?
– Pkk’nın mecliste olmasına, teröristlere özgürlük istenmesine, açılıma saçılıma karşı Partilerinin yaptıklarına, yapacaklarına KARŞI DURABİLECEKLER Mİ?
– Cemaat, tarikat gibi soysuzlukların ülkeyi bölmeye yönelik eylemlerine, varlıklarına KARŞI DURUŞ ORTAYA KOYACAKLAR MI ?
– Ülkemizi kan gölüne çeviren, ekonomik bağımsızlığımızı ortadan kaldıran Nato-Abd-AB emperyalizmine karşın…….
Partilerinin hala onları MÜTTEFİK görmesine; BATISIZ OLMAZ demesine SESSİZ KALACAKLAR MI?
– Öcalan’ın “Eşit Yurttaşlık ” adlı emperyalist tasarısının Parti Programlarında, Seçim Bildirgelerinde, Kurultay Kararlarında olmasına ne diyecekler? Bölücü bu tasarıya karşı Türkiye Cumhuriyetine SAHİP ÇIKACAKLAR MI?
– Bol keseden vaat satılan bu ortamda , Partilerinin TARIMA KAYNAK YARATAN anlaşma, mutabakat gibi çalışmaları var mı ? BİLİYORLAR MI ?
– Emek hırsızlığı ve yandaşa rant sağlama sistemi TAŞERONLUĞA partilerine rağmen KARŞI ÇIKABİLİRLER Mİ ?
– Türkiye Cumhuriyetinin Milletvekilleri olarak; Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkacaklarına PARTİLERİNE KARŞI bile olsa YEMİN EDEBİLİRLER Mİ ?
…………………………………… YOKSA ……………………………………….
Devletin zaten yapmakta zorunlu olduğu hastane, okul, baraj gibi hizmetler hükümetleri döneminde yapıldığında “BİZ YARATTIK” pozlarını ;
Memleketlisi olduğu için, falancanın doktor oğlunu, filancanın öğretmen gelinini, diğerinin hemşire kızını, öbürünün memur damadını istediği yere atatmayı ;
Bölgemden diye başvurulan kredileri, hibeleri -özellikle yandaş diye- zamanından önce aldırtmayı;
Yapılan toplumsal yardımları paket paket dağıtmayı; elde yemek paketleri ile poz vermeyi (üstelik sâğ elin verdiğini sol el görmemeli diye buyuran bir dinin sahibi olarak ) ;
Fetö ve pkk’lı teröristlere ” Demokrasiymiş ” gibi ” özgürlük istemeyi “;
HİZMET Mİ GÖRECEKLER ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.