Hiçbir güç rozetlerimizi çıkarttıramaz!

CHP yönetiminden darp olayına kınama:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, geçtiğimiz hafta en yaşlı üyesi Abdullah Asa (81)’nın parti rozetini çıkartmadı diye dövülmesi olayına büyük tepki gösterdi.
            Parti Binası’nda bir açıklama yapan CHP İlçe Örgütü, üyeleri Abdullah Asa’ya yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını duyurdu.
            Konuyla ilgili olayın takipçisi olacaklarını belirten CHP’liler, hiç kimsenin parti rozetlerini çıkartmaya gücü olmadığını vurguladı.
            Abdullah Asa’ya ait sağlık raporunu bekledikleri için açıklamayı ertelediklerini duyuran CHP’li yöneticiler şunları söyledi; “27 Kasım 2011 tarihinde partimiz üyelerinden sevgili Abdullah Asa amcamız, Akbank yanındaki kahvehanede otururken, mekan sahibinin kardeşi ve çalışanı S.G. tarafından darp edilmiştir.
            Abdullah amcamızdan yakasındaki partimize ait rozeti çıkarılması istenmiş. Ancak, Abdullah amca, ‘Kimse benim rozetimi çıkaramaz’ yanıtı verince söz konusu şahıs tarafından Çay Ocağı’na çekilerek dövülmüş. Sol eli kesilmiştir. Abdullah amca, ocaktan çıktıktan sonra elinin kanadığını görünce bağırmaya başlamış. Bunun üzerine yere yıkılarak yeniden darp edilmiştir. Sağ kolunda, yüzünde ve vücudunda çeşitli çürükler meydana gelen Abdullah amcamızın sol eline 4 dikiş atılmıştır. Ortepedi Servisi’nden kati raporunu almış bulunuyoruz. Adli süreç başlamıştır.
            Bizler Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi olarak kahvehane işleticisi S.G.’yi kınıyoruz. Esnaflığına ve insanlığına yakışmayan bir tavır içinde bulunmuştur. 81 yaşını aşmış bir kişiyi darp etmek hiç yakışık almamıştır.
            Olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Hiçbir güç rozetimizi çıkartmaya cesaret edemez. Eden de karşılığını bulur.
            Hukuksal süreç başlamıştır ve adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Abdullah amcamızın davası yakından takip edilecektir. Bu konuda gerekirse partimiz avukatları müdahil olarak duruşmaya katılacaktır.            CHP olarak şunu yinelemek istiyoruz; Hiç kimse bizlere rozetimizi çıkarttıramaz. CHP, Türkiye Cumhuriyetini kuran ve Cumhuriyet’in temel taşı olan bir partidir. Bu böyle biline.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.