Herkes bir engelli adayıdır

Herkes bir engelli adayıdır
Karacabey Büyük Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, 3” Aralık Dünya Özürlüler Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada engellilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.
Engelli olmanın toplumsal hayata katılmaya engel olmadığına dikkat çeken Gider, çeşitli engellerine karşın hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşların kendileri için birer güç kaynağı olduğunu belirtti.
Gider sözlerini şöyle sürdürdü; “Engelli kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için gerekli çalışmaları yapılmalıdır. Evrensel insan hakları ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları engellilerin önündeki toplumsal engelleri kaldıracaktır. Benim engelli kardeşim de en az Avrupa’daki, Amerika’daki veya Dünyanın herhangi bir yerindekiler gibi en iyi hizmeti almaya layıktır. Engelli olmak sizin kendinizi geliştirmenize, çalışıp üretmenize ve toplumsal hayatın her alanına katılmanıza engel değildir. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetler ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamanın insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerinden biridir.”
Büyük Birlik Partisi olarak, bugün dolayısıyla herkesi engelli vatandaşlara sahip çıkmaya çağıran Gider, “Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Partimiz engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenmektedir. Genel Başkanımız Muhsin Yazıcığlu, TBMM Başkanlığına engelli vatandaşlarımız ile ilgili Özürlü Yerine Engelli Kavramı Kullanılması, İstihdam Hakkı Arttırılması, Zorunlu Çalıştırma Oranının % 6’dan % 10’a çıkartılması ve Engelli Vatandaşlara Erken Emeklilik verilmesi konularında teklifleri sunmuştur.
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak herkesin bildiği sorunlarının biran önce çözülerek ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam dilerim” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.