Mezbaha çalışmalarında sona gelindi

Mezbaha çalışmalarında sona gelindi
Karacabey Belediyesi Başkanı Ergün Koç, Kurban Bayramı nedeniyle mezbahadaki çalışmaların hızlandırıldığını duyurdu.
Bursa’ya örnek gösterilecek bir tesisle ilçe halkına hizmet vereceklerini belirten Koç, Sadece Karacabey’ değil, Türkiye’ye kesim yapabilecek bir kalitede düzenleme yaptıklarını dile getirdi. Koç, “AB standartlarına uygun şekilde düzenlenen ve yaklaşık 160 milyara mal olan mezbahanın modern şekli, Kurban Bayramı’nda kesim yapacak ve halkımıza kısa sürede bekletmeden hizmet verecek” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak, Belediye Veterineri Aybars Tunalı, Kasaplar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çırpan ile birlikte yeni düzenlenen tesisi kontrol eden Belediye Başkanı Ergün Koç, monoray sistemi sayesinde kesimlerin islami şartlara uygun şekilde el değmeden yapıldığını söyledi.
Bayramda hiçbir şekilde sokak aralarında kurban kesimine izin vermeyeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Ergün Koç, mezbahada kesim yapılması için bir an önce sıra alınmasını istedi. Bayram sabahı kesime gelecek olan ilçe halkının sıra beklemeden yaklaşık 15 dakika içerisinde kurbanlarının teslim edileceğini duyuran Başkan Koç, “Yeni tesiste, derihane, kelle, bağırsaklar, işkembe ve ciğer odalarında görev yapacak olan personel sayesinde çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak İslami şartlara göre kesilen kurban fiyatlarını küçükbaş olarak 25, büyükbaş olarak ta 125 YTL. olarak belirlediklerini açıklayan Başkan Koç, iki hafta içerisinde yapımı tamamlanan modern mezbahamız Bursa ve ilçelerinde örnek gösterilecek. Mezbahanın modernizasyon çalışmalarına ProAnimal’in de 30 bin Euro’luk bir yardımla destek olacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.