HER EVDE KORONA KORKUSU!

Karacabey’de pozitifli hasta sayısı giderek artıyor…

Karacabey’de geçen hafta 30’un üzerinde olan Koronavirüslü sayısının 70’e yükseldiği belirtiliyor. İlçede görev yapan 6 sağlık personelimizin de koronovirüse yakalandığı konuşuluyor. Koronaya yakalanan sağlıkçılarımızın virüsü hastalarını tedavi ederken kaptıkları dile getiriliyor. Test sonucu pozitif çıkan sağlık personellerimizden birinin durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Kritik süreçteki sağlıkçımızın tedavisi Karacabey Devlet Hastanesi’nde sürdürülüyor. Diğer 5 sağlık çalışanımıza ise evlerinde izolasyon tedavisi yapılıyor.

Karacabey’de pozitifli hasta sayısının 70’i geçtiği sanılıyor.

Test sonuçları pozitif çıkan ancak durumu kötü olmayan bir çok hastanın tedavilerine evlerinde devam ediliyor. Evde izolasyonla tedavi altına alınan hastaların sağlık görevlilerince her gün  kontrollerinin yapıldığı gözleniyor.

Test sonucu pozitif çıkan hastaların temas ettiği akrabaları ve çalışma arkadaşları da kontrol altında tutuluyor.

Test sonuçları pozitif çıkan hasta sayısının daha da artması bekleniyor.

Türkiye’yi kıskacı altına alan Korona ile ilgili açıklanan önlem kurallarına ve sık sık duyurulan uyarılara Karacabey’de de fazla önem verilmediği görülüyor.

Kurallara uymayan duyarsız vatandaşların dikkat çekici vurdum duymazlık sergilemesi yüzünden koronaya yakalananların sayısının hızla artmasından endişe ediliyor.

Uzmanlar bir kez daha, Karacabey’deki salgının artış hızının kesilmesi için uygulanmakta olan kurallara toplumun tüm kesiminin özen göstermesini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.