Karacabey yasağa uydu!

İçişleri Bakanlığı kararıyla ‘Covid 19’ salgınının yayılımını önlemek amacıyla geçtiğimiz hafta sonu 48 saat belirlenen sokağa çıkma yasağı Karacabey’de de uygulandı. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçede cadde ve sokakların tamamen boşaldığı Karacabey’in adeta hayalet kente döndüğü gözlemlendi.

Hareketliliğin yoğun olduğu caddeler adeta sessizliğe bürünürken, ilçede yaşayan 84 bin vatandaşın neredeyse tamamının yasağa uyduğu gözlendi. Karacabey Belediyesi  Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vatandaşların ihtiyacını karşıladı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü de mama bulmakta zorlanan hayvanları unutmadı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte vatandaşların hafta sonunu dışarıda değerlendirmek isteyeceğini düşünen İçişleri Bakanlığı, korona virüsünün yayılım hızını kesmek için Bursa’nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararını hafta sonu uyguladı. Genelge kapsamında belirtilen iş kolları ile güvenlik ve sağlık birimlerinin açık olmasına izin verildi.

25 kişiye adli işlem yapıldı

Karacabey’de sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren özellikle güvenlik birimleri Karacabey’de adeta kuş uçurtmadı. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu ana güzergahlar ile mahalle aralarında polis ekipleri denetim yaptı. İlçede sokağa çıkma yasağı kuralı ihlal eden 25 kişiye, Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli/idari işlem gerçekleştirildiği öğrenildi.

Fırıncılar sokak sokak ekmek dağıttı

Geçtiğimiz Cuma gecesi sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından bakkal ve fırınlara koşan yüzlerce Karacabeyli panik yaşadı. Sokaklara akın eden vatandaşlar ekmek, gıda, içecek ve sigara aldı. Bakkal, fırın ve akaryakıt istasyonları önünde kuyruk oluşturan vatandaş maske takmayı ve sosyal mesafe kuralını uygulamayı unuttu. Sokağa çıkma yasağının ardından nerdeyse tüm mahallerde de ciddi yoğunluk yaşanırken İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı ve hafta sonları fırınların açık olacağını duyurdu. 1,5 saat sonra yayınlanan genelgede ekmek ihtiyacının fırınların kendi araç ve personelleri tarafından yapılacağı belirtildi. Öte yandan Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla da ekmek dağıtımı ve vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı duyuruldu.

Bu kapsamda hafta sonu ilçede fırıncılar sokak sokak dolaşıp ekmek dağıttı. Vefa Sosyal Destek Grubu’na ulaşan tüm Karacabeylilerin de her ihtiyacının karşılandığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.