Hepimiz potansiyel engelliyiz!

 

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen programa AKP ilçe yönetimi, daire amirleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Karacabey’de ilk kez böyle bir organizasyonun yapıldığını söyleyerek toplantı sonunda salondan ayrılan herkesin kendine ve engellilere olan bakış açısının değişmesi dileğinde bulundu.

AKP hükümeti döneminde engelliler için önemli adımlar atıldığını ve atılmaya da devam edildiğini belirten Çelik, “Engelli vatandaşlarımıza hizmet etme açısından üzerimize düşen tüm görevleri yapıyoruz. Buradan engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine tekrar seslenmek istiyorum, her türlü problemlerinizi bize çekinmeden iletebilirsiniz. Mutlaka sizinle ilgilenip, problemlerinizi çözüme kavuşturacağız” dedi.

İnsanların, engelli vatandaşlara olan bakış açısını değiştirmek için bu toplantının çok önemli olduğunu kaydeden Çelik, “Potansiyel bir engelli olduğumuzu unutmayalım. Kendimizi onların yerine koyarak, onlarla konuşup iletişim kuralım” diyerek konuya dikkat çekti.

AKP İlçe Başkanı Çelik’in ardından Sosyal Hizmetler Bursa İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Uzmanı Ayşegül Türkmen ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Engin Çınar, katılımcıları konuyla ilgili bilgilendirdi.

Nasıl engelli olunduğu değil, bundan sonra engelli olarak nasıl yaşanması gerektiği konusunda salondakilere bilgiler veren uzmanlar, engellinin tanımı, görme, işitme, zihinsel, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği kullanan engellilerle iletişim kurma, iletişimin özellikleri, iletişimde dikkat edilmesi gerekenler ve dinleme sanatı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Program, engellilere araç verilmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.