Hepimiz kardeşiz!

Matlı’dan “Kutlu Doğum” mesajı:

Milletvekili Matlı mesajında, “Bütün insanlığa kucak açan  ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek Hz. Peygamber’i daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak ve anlatmak, toplumda peygamber sevgisini yaymak, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek, bu vesile ile toplumu din konusunda aydınlatıcı, İslam Dini’nin ve Hz. Peygamber’in ahlak kurallarını tanıtıcı çalışmalar yapılması, amacıyla 14-20 Nisan tarihleri arası kutlamakta olduğumuz ‘Kutlu Doğum Haftası’nın tüm müminlere hayırlar getirmesini diliyorum.

Efendimizin de belirttiği gibi ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.’ buyurarak birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiş, sevgi ve imanı toplumsal barışın temel direği yapmıştır.

2012 yılı Kutlu Doğum Haftası programlarında ana teması kardeşliktir. O, bütün hayatı boyunca bizlere, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, kimseyi kırmamayı, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Zamanımızın yaşlanmasına, bazı düşüncelerin köhneleşmesine  ve değerden düşmesine rağmen, inananların sinelerinde Hz. Muhammed (SAV), her gün yeniden açan bir tomurcuk gibi daima yenilenip tazeleniyor.

Peygamber efendimizin doğumunu anmaktan asıl gaye; getirmiş olduğu yüce ahlak prensiplerini hatırlamak ve bu hususlarda kendi   uyma azmimizi  tazelemektedir. Aziz milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslamiyet’i daha iyi kavrayabilmektir.

Çünkü onun getirdiği İslam’da; İnsana saygı  var. İnsana merhamet  ve şefkat var. Hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan  özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var. Doğruluk ve güven var .Daha nice güzellikler var.

Bu duygu ve düşüncelerle  tüm inananların Kutlu Doğum Haftasını en kalbi duygularla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.