“Hayvan ithalatını işi bilen yapmalıdır”

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, incelemelerde bulunmak için geldiği Karacabey’de hayvan ithalatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ni ziyaret eden Tunç, 25 Aralık tarihine kadar ilçeye 584 ithal hayvan geleceğinin müjdesini verdi.
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği 2. Başkanı Ahmet Kırmızı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Gün ve Hayri Elbir ile Denetleme Kurulu Üyesi Ali İhsan Aydın’ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Genel Başkan Bülent Tunç, Karacabey’e daha önce 120 adet hayvan gönderildiğini ancak bu dönem 25 Aralık tarihine kadar 14 kişiye 584 ithal hayvanın gönderileceğini duyurdu.
İthal hayvan konusunda, mağduriyetler yaşanmaması adına bu işin bilen kurumlara yaptırılması gerektiğine vurgu yapan Tunç, devletin ithal hayvan projesinde üreticilerin beklentilerini karşılayamadığına dikkat çekti.
Tunç, “Devletin ithal hayvan düşüncesi güzel, ancak devlet bu işi bilen kurumlara yaptırması gerekirdi. Bürokrasi mantığıyla bu iş olmaz. Devlet kasap dükkanı çalıştırmamalı, kurbanlık satmamalı. Devletin tek görevi denetleme olmalıdır. Örneğin bizim gibi birlikler, kooperatifler bu işleri bilen insanlardan oluşuyor. Hayvan ithalatını Türkiye Et ve Süt Kurumu değil, bu işi iyi bilen Et Üreticileri Birlikleri veya Bakanlık aracılığıyla kooperatifler yapmalıdır. Et ve Süt Kurumu bürokrasiden dolayı sıkıntı yaşıyor. İthal hayvan konusunda birçok üreticimiz mağduriyet yaşamakta. Yatırım yapan, emek harcayan üreticilerimiz, 3-4 aydır beklediği hayvanları alamıyor ve büyük sıkıntılara düşüyor. İthal hayvan konusunda iyi bir yönetim ve planlama şart” diye konuştu.
Son olarak Nuri Karaca başkanlığındaki Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirten Genel Başkan Bülent Tunç, tecrübeli isimlerden oluşan Karacabey’deki birliğin, farkındalık uyandıracak başarılı faaliyetlere imza attığını belirterek teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.