Bağımlılıkla Mücadelede Eğitim Seferberliği’ seminerine davetlisiniz!

AK Parti Karacabey Gençlik Kolları, yarın ‘Bağımlılıkla Mücadelede Eğitim Seferberliği’ konulu seminer düzenleyecek. Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da başlayacak olan programa Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Dr. M. Serhat Yamalı konuşmacı olarak katılacak.

AK Parti Karacabey Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yarın düzenleyecekleri etkinliğe tüm ilçe halkının davetli olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından ülke örnekleminde ilk kez yapılan “Türkiye’de Genç Nüfusta Madde Kullanımı Yaygınlığı Araştırması”nda toplam 32 ilde genel ve teknik lise dağılımına göre alınan örneklemede 11 bin 812 kişiye ulaşılmıştır. Öğrencilerin % 49’u kız, % 51’i erkek olup, yaş ortalaması 15 olarak belirlenmiştir. Maddeyi ilk kez kullanma yaş ortalaması ise 13 olarak tespit edilmiştir.

Araştırma sonuçlarına göre esrar dâhil herhangi bir uyuşturucu maddeyi en az bir kez deneyenler 15-16 yaş grubunda % 1,5 olarak belirlenmiştir. Türkiye’de son bir yılda doğrudan madde kullanımına bağlı ölümlerde bir önceki yıla göre neredeyse 4 misli artış görülmüş ve toplum sağlığını ciddi biçimde riske sokan boyutlara ulaşmıştır. Özellikle gençler arasında son yıllarda en çok kullanılan madde olan Bonzai, yeni bir sentetik bağımlılık yapıcı maddedir.

Bu nedenle madde bağımlılığı çok önemli bir halk sağlığı sorunudur. Madde kullanımının mutlaka önlenmesi ve riskleri konusunda gençlerin bilgilendirilmesi gereklidir. Özellikle daha fazla sayıda gencimizin saplandığı uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtulmak için, bu türlü maddelerin ölümcül sonuçları konusunda gençlerimizin ve velilerin eğitim almalarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.

İlçemizin geleceğini de tehdit eden bu ölümcül bağımlılık konusunda farkındalık yaratacağımıza ve söz konusu bağımlılıkların önüne geçeceğimize inanıyoruz. Tüm halkımızı yarın düzenleyeceğimiz bu önemli seminere davet ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.