Engellilerimize yeni bir engel daha!

Karacabey’de engelli yurttaşlarımıza karşı sergilenmekte olan duyarsızlık ne acıdır ki, hiç değişmiyor. Bir yandan “Engelliler Haftası”nı kutluyoruz, diğer taraftan ise tüm bilinçlendirme çabalarına karşın, söz konusu yurttaşlarımızı görmezden gelmeye devam ediyoruz.
Engelsizler için basit görünen ulaşım bile, duyarsızlık nedeniyle engelliler için büyük bir sıkıntıya neden oluyor.
Karacabey’de özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin önünde sorumsuzca park yapan araçlar, engellilere engel çıkarma saygısızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Merkezde eğitim gören öğrencilerin giriş çıkışlarındaki engelli rampasının önüne, dubaları çiğneyerek pervasızca park yapan araçlara göz yumulması bardağı taşıran damla oldu.
Belediye’nin engellilere ulaşma konusundaki iyi niyetli çalışmalarının yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, toplumsal duyarsızlığa tepki gösterdi.
Halkın duyarlılık göstermesiyle, Belediye’deki çalışmaların amacına ulaşabileceğini söyleyen vatandaşlar bu konuda şu ifadeleri kullandı;
“Üzülerek belirtmemiz gerekir ki, insanımız çok duyarsız. Engelliler okulunun önüne park yapılır mı? Elbette yapılmaz ancak, ilçemizde yapılıyor ve üstüne üstlük bu üzücü durum ne yazık ki, normal karşılanıyor.
Okul önlerine yapılan gelişi güzel parklar, sağlıklı bir insanın geçmesini zorlaştırırken, engellilerimizin giriş çıkışlarını kimse düşünmüyor. Yaşama tutunmak isteyen engellilerimiz ne yazık ki, yok sayılıyor.
Karacabey’de yasal yaptırımların uygulanmaması nedeniyle engellilerimize yeni bir engel daha konmuş durumda.
Okulların önü böyleyse ilçenin diğer sokak ve caddelerini düşünün! Şehir içi trafik sıkışıklığı yaşamı felç yapmış durumda. Park yeri yetersizliği ve araç sayısının çok fazla olması, sorunları gözle görülecek derecede büyütüyor. Bunlara, polisin ve zabıtanın arazi olmasını eklersek, Karacabey’deki yaşamın her gün biraz daha zorlaştığı görülüyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.