Hastane umutları çiçek açtı!

100 yataklı yeni hastane sözü veren Ali Koyuncu, 40 milyon lira ödenek çıktığını müjdeledi!
*Soğan Pazarı yanında 32 dönüm alan üzerine kurulması düşünülen modern hastane için Belediye’den olumlu yanıt çıkarken, Ticaret Borsası’nın TOBB’a gönderdiği yazının sonucu bekleniyor.
Karacabey Soğan Pazarı yanında yapılacak olan 100 yataklı, tam teşekküllü, yeni Devlet Hastanesi için geri sayım başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, yıllardır sıkıntısı çekilen hastane konusuna kalıcı çözüm getirebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı’ndan 40 milyonluk ödenek çıktığını duyurdu.
            Soğan Pazarı bitişiğinde kurulacak olan yeni Devlet Hastanesi için, Ticaret Borsası’ndan olumlu haber bekleniyor.
            Bölgede, Belediye’nin 20 ve Ticaret Borsası’na ait 12 olmak üzere toplam 32 dönümlük yerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle 2010 yılı başlarında hastanenin temeli atılacak. 17 ay içinde de modern yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesi bekleniyor.
            14 Ağustos’ta olağanüstü toplanan Karacabey Belediye Meclisi, oy birliği ile aldığı karar sonrası yerin Sağlık Bakanlığı’na devrini onayladı.
            Karacabey Kaymakamlığı’nın Ticaret Borsası’na yazdığı yazının ardından, Borsa’nın da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne konuyla ilgili bilgi verdiği ve cevabın en kısa sürede gelmesinin beklendiği vurgulandı.
            Karacabey’in çehresini değiştirecek bu yatırımla ilçedeki sağlık sıkıntıları büyük ölçüde azalacak.
            AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç, Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun üstün gayretleri sonrası, 40 milyonluk ödeneğin çıkartıldığını kaydetti. Karacabey’deki sağlık sorunlarının önemli ölçüde azalacağına değinen Surguç, “Belediye ile Ticaret Borsası’nın söz konusu yatırıma yapacakları katkı büyük önem taşıyor. İlçedeki sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek dev yatırıma destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
            Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan da, Karacabey için yapılacak her türlü hizmete sonuna kadar destek vereceklerine dikkat çekti. Borsa’ya ait 12 dönümlük yerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten İşcan, Ümit ediyorum ki, Karacabey’e büyük yarar getirecek bu yatırıma Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de olumlu yanıt verecektir. Borsa olarak Karacabey’e kazandırılacak her türlü hizmete sonuna kadar destek vereceğiz. Böylesine önemli bir sağlık yatırımına bizim de katkımızın olması gurur vericidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.