Bu nasıl başarı?

ÖSYS sonuçları hayal kırıklığı yarattı:
Karacabey’de ÖSYS sonuçlarındaki başarı oranları tartışma konusu oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kamuoyuyla paylaştığı sonuçlara göre, sınava giren 612 öğrenciden yalnızca 192’sinin 4 yıllık fakültelere yerleşmesi düşündürücü bulundu.
            Böylece geriye kalan 420 öğrencinin umutları hayal oldu. Fakülte kazanan 192 öğrenciden ise, 143’ünün Anadolu Liseli olması, diğer okulların ne kadar başarılı oldukları konusunda tartışma yarattı.
            Anadolu Lisesi dışındaki 5 okulda sınava giren toplam 422 öğrenciden sadece 49’u 4 yıllık yükseköğretim kurumunu kazanabildi. Anadolu Lisesi’nde ise sınava giren 190 öğrenciden 143’ü 4 yıllık üniversiteye yerleşti.
            Açık Öğretim ve iki yıllık okulların değerlendirme yapılmaması gerektiğini ileri süren umutları yitik öğrenciler, söz konusu başarının başarıysa yüzde 31 olduğunu dile getirdi.
            2009 ÖSYS’de yüzde 62 başarı elde edildiğini duyuran Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tablo karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.
            Anadolu Lisesi’nden Açıköğretim ile Meslek Yüksek Okulu’nu 6 öğrenci kazanırken, diğer 5 lisede bu sayı toplamda 187 olarak belirlendi.
            İlçenin güzide okulları arasında yer alan Karacabey Lisesi, İ.M.K.B. Meslek Lisesi, Sadık Yılmaz T.M.L. ve Anadolu T.M.L. ile Teknik Lise ve E.M.L. ile İmam Hatip Lisesi’nin 2009 ÖSYS’de başarısız olduğu gözlendi.
            Anadolu Lisesi’nin başarılı olması normal karşılanırken, diğer 5 lisedeki bu durum üzüntü verici olarak değerlendirildi.
            Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıkladığı, ilçedeki 6 liseyi kapsayan “2009 ÖSYS” sonuçları ve başarı oranları şu şekilde oluştu;  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.