Yanlış hesap Bağdat’tan döndü!

Karacabey eski Belediye Başkanı Ergün Koç döneminde özel bir şirket tarafından Belediye’ye ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen 247 milyar TL. yapılan girişimler sonucu iki yıl sonra da olsa Belediye kasasına girdi.
Karacabey Vergi Dairesi Takdir Komisyonu eski üyesi Mahmut Çayır, eski Belediye Başkanı Ergün Koç döneminde tahsilâtı yapılmayan 247 milyar TL’lik raf ömrü geçmiş ürünlerin imha bedelinin, kişisel girişimleri sonucu Belediye’ye ödenmesinin sağlandığını açıkladı.
Mahmut Çayır yaptığı yazılı açıklamada, “İki yıl önce Vergi Dairesi Takdir Komisyonu üyeliği yaptığım sırada özel bir şirketin raf ömrünü tamamlayan ürünlerinin imhasını kararlaştırdık. Daha sonra yaptığım takipte, söz konusu şirketin Belediye çöplüğüne günü geçmiş ürünleri döktüğünü ancak imha bedelini ödemediğini fark ettim. Şirketten ödeme makbuzunu istediğimde, Belediye Başkanı’na yapılan müracaat sonucu imha bedeli alınmadığı cevabıyla karşılaştım. Karacabeylinin parasının, keyfi bir şekilde Ergün Koç tarafından tahsil edilmediğini saptadım. Halkın zararına seyirci kalmadım ve kanuni işlemleri başlattım. Öncelikle Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Etik olması bakımında komisyondaki görevimden de istifa ettim.
İki yıllık soruşturma sürecinden sonra bakanlık müfettişleri, imha bedelinin tahsiline karar verdi. 247 milyar TL, 6 Mayıs’ta nihayet Belediye veznesine yatırıldı.
Tahakkuk işlemlerini yapmayanlara uygulanacak yaptırım konusundaki incelemeleri ise Cumhuriyet Savcılığı sürdürmektedir.
Belediye kapılarına ‘Devlet eliyle cömertlik olmaz’ tabelalarının asıldığı bir dönemde söz konusu şirketten meclis kararı bulunmasına karşın imha bedeli istenmemesi çok düşündürücüdür. Üzerinde fakir, fukara, yetim hakkı olan bu parayı, Belediye’ye kazandırmanın gururunu ve huzurunu yaşıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.