Hasan Duman’dan özür bekliyoruz!

Karacabey AK Parti İlçe Başkanlığı, son günlerde ilçe gündeminde yer alan Hasan Duman'ın AK Parti hakkındaki yazılarını; gazetecilik üslup ve nezaketi dışında, abartılı ve yersiz bularak özür dilemesini istedi.
    AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı basın açıklaması aynen şöyle;
“*Hotmail hesabının kullanılmasını Hasan Duman'ın kendisi talep etti.
 * Halkın teknik bilgi eksikliğini istismar etmek ayıptır.
* Diğer Gazeteler “Özel Haber” ibaresini fark etti, Hasan Duman etmemiş.
* Ameliyat haberinin AK Parti'ye ne faydası var?
* Bir bardak suda fırtınalar koparılıyor. Yazarlık adına trajikomik bir durum.
*Özel haberlerden partimize yarar sağlamak felsefemize yakışmaz.
*Yerel Basınımızın eleştirilerine açığız ve saygı duyuyoruz. Ancak yalan yanlış haberlere karşıyız.
Son günlerde yerel basının gündeminde, Hasan Duman'ın AK Parti İlçe Başkanlığına yönelik eleştirileri yer almaktadır.
Haberdeki teknik ayrıntıların fazlalığı nedeniyle eleştiri, haber ve yayınlanan mail fotoğraflarından halkımız ne olup bittiğini, tam olarak kavrayamamıştır.
Olayın kısaca özeti; “Omurga Ameliyatı” haberinin AK Parti'den servis edildiğinin –sadece- Hasan Duman tarafından zannedilmesi ve bu zandan hareketle kaleme alınan köşe yazısıdır.
Hasan Duman köşe yazısında, “Omurga Ameliyatı”nın gazetelere servis ediliş biçimini ve kullanılan özel hotmail hesabını eleştirerek, AK Parti'nin kendine pay çıkarmaya çalıştığını iddia etmektedir. İddia edilen paydan ve  “Hastanedeki Başarılı Ameliyat” haberinden; ne hastanenin, ne ameliyatı yapan değerli doktorların, ne de partimizin fayda sağlayabileceğine yönelik tam olarak anlam verilememiştir.
Ne tesadüftür ki yerel basına gönderilen haberlerde, bir yıldan bu yana; Hasan Duman'ın ısrarlarıyla gönderici olarak resmi mail adresimizin kullanılması uygulamasından vazgeçilmiştir. Hasan Duman, Meltem Gazetesi'nden tanıdığı ve kendisinde kayıtlı olan Erdinç Özer'e ait mail hesabından haber servisinin yapılmasını istemiş ve halen basın duyurularında o tarihten bu yana kendisinin istediği bu mail hesabı kullanılmaktadır.
Yazısında ifade edildiğinin aksine partimiz basın bürosunca haber servis edilmemiştir.  Bu şekilde yapılacak bir haber servisinin etik değerlere yakışmayacağı fikrinden hareketle bu durumlara Basın Büromuzca azami titizlik gösterilmektedir.
Oysaki bu haber Basın Büromuza hasta yakınları tarafından ulaştırılmıştır. Basın Büromuzda hazırlanan bu haberleri, gazete haberi üslubuna uyarlayıp gazetecilere yardımcı olan, hiçbir zaman da gazeteci olduğunu söylemeyen, Bilgisayarcı arkadaşımızdır. Yukarıdaki titizliğe istinaden; Ameliyat haberinin AK Parti ile bir ilgisinin bulunmadığını, ameliyat haberinin partimizle ilişkilendirilmesinin hoş bir izlenim bırakmayacağını daha o anda fark etmiş ve bu bilinçle hareket ederek, haberin altına özellikle ÖZEL HABER olduğunu vurgulayacak şekilde ibare düşmüştür. Diğer Yerel Gazetelerdeki arkadaşlarımız bunun ÖZEL HABER olduğunu altındaki ibareden fark ederek haberi okuyucularına bu şekilde aktarmışlardır.
Hal böyle iken bir bardak suda fırtınalar koparan arkadaşımızın, gönderdiğimiz mailin altındaki bu ibareyi dikkatsizliği nedeniyle fark etmeyerek oldukça abartılı bulduğumuz -ve hatasını ısrarla sürdürdüğüne inandığımız- köşe yazısını kaleme aldığı kanaatindeyiz. Ve bu arkadaşımızın hatasını anlayarak özür dilemesini beklerken, olayı daha da büyütmeye çalışmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Oysaki özür dileyebilmek de bir erdemdir. Haklı çıkmak telaşıyla, hatasını örtbas etmenin, olayın karmaşıklığı nedeniyle ve teknik konulardan anlamayan insanların iyi niyetini suiistimal etmenin dürüst gazeteciliğe yakışmadığını, konuyu bilen insanlarca ayıplandığını da ifade etmek isteriz.
Olayın en baştan içinde ve yazışmalar konusunda teknik bilgisi olanlar da Hasan Duman'ı hayret ve şaşkınlıkla izlemektedir.
Ayrıca 2012 yılı başında oluşturulan Basın Büromuz adına aynı tarihte resmi bir email adresi de oluşturulmuş ve mailden gönderilen 2012 Ocak tarihli ilk basın duyurumuz adı geçen “Köşe Yazarı” tarafından değerlendirilmemiştir. Bunun sebebi Hasan Duman'a Yönetim Kurulu Üyelerimizce sorulduğunda ise: hotmail'den olmayan postaların “Gereksiz” kutusuna düştüğü ve bu nedenle haberin fark edilmediği, bundan sonra AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı resmi mail adresinin kullanılmaması, bunun yerine eskiden Meltem Gazetesi Genel Müdürlüğü de yapan Erdinç Özer'in hotmail hesaplarının zaten kendisinde kayıtlı olduğu ve Erdinç Özer'in kişisel Hotmail hesabından AK Parti Basın Bürosu haberlerinin gönderilmesi, bizzat Hasan Duman tarafından, ısrarla Yönetim Kurulu Üyemize ifade edilmiştir.
Bu olaydan itibaren partimiz Yerel Gazete Yazışmaları'nda, kişisel hotmail hesabı ve resmi uzantılı mail adresimiz bir yıldan bu yana Hasan Duman'ın arzusu doğrultusunda kullanılmamaktadır. Yazarın 1 yıl önceki kendi isteğini unutup, 1 yıl sonra eleştiri konusu yapması trajikomik bir durumdur.
Yazarımızın, İlçe başkanlığımız hakkındaki ifadelerini; çirkin, gazetecilik üslup ve nezaketi dışında, abartılı ve yersiz bulduğumuz gibi ilçemiz ve halkımız adına birlikte çok değerli hizmetler sunduğumuz güzide basınımızın düzeyli haber ve eleştirilerini de değerlendirip önem verdiğimizi bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.