“Bir destandır Çanakkale”

Karacabey Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yılı nedeniyle açıklamada bulundu.
Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşi görülmemiş bir destanın adı olduğunu belirten Çavdarlı, “Çanakkale imanın imkâna dönüştüğü bir zaferdir. Bu asil milletin hangi şart altında olursa olsun, hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğinin ispatıdır. Bundan 99 yıl önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır” dedi.
Çanakkale Savaşı’nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdiğini hatırlatan Çavdarlı, “Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bir ülkenin en büyük gücü tankı, tüfeği değil inançlı, imanlı gençliğidir. Çanakkale işte o imanlı gençliğin zaferidir. Çünkü binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için şehit düşmüştür. Herkesin bildiği gibi o yıl birçok lise mezun verememiştir” diye konuştu.
Emperyalist Batı’nın, Çanakkale’de, tankla, topla yapamadığını şimdi çok daha sinsi ve çok daha tehlikeli planlarla uygulamaya çalıştığını kaydeden Hamit Çavdarlı, milli mücadele ile ünlenmiş şehirlerimize patriot füzeleri yerleştirilmesini de eleştirdi. Çavdarlı, “Ne acıdır ki, dün Sütçü İmam’ın, Şahin Bey’in, Rıdvan Hoca’nın, Hasan Basri Çantay’ın, canları pahasına koruduğu bu mübarek topraklara, şimdi aynı Fransız, aynı İngiliz, NATO şemsiyesi altında ellerini kollarını sallayarak giriyor. Dün taşla, sapanla kovduklarımız, şimdi davulla, zurnayla karşılanıyor. Yollarına kırmızı halılar döşeniyor. Patriotlarla birlikte Kahramanmaraş’a Alman askerleri, Adana’ya Hollanda askerleri, Gaziantep’e ise Amerikan askerleri geliyor. Türkiye’de 28 NATO üssü var. Biz bunun için mi Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. O şehitlerin manevi huzurunda bir kez daha sesleniyorum, ‘Gâvurun kalkanından Müslüman’a hayır gelmez. Amerika’nın, Avrupa’nın, İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez. Gelin, sahte barış nutuklarına, özgürlük masallarına kanmayın. İsrail, Amerika ve Avrupa Birliği politikalarına teslim olmak yerine, bu milletin şanlı tarihine yakışan milli bir duruş ortaya koyun. Tarihin bize yüklediği misyona dönün” dedi.
Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken derslerin başında, milletimizin sahip olduğu kardeşlik bağının geldiğini söyleyen Çavdarlı, “Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü bilen emperyalist güçler, şimdi karanlık emellerini gerçekleştirebilmek için, kardeşliğimizi bozmaya çalışmaktadır. Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, milletimiz sahip olduğu tecrübe, şuurla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara dur demesini bilecektir. Bu temenni ile milletimizin Çanakkale Zaferi’nin 99.yılını kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.