“Halkın belediye başkanı olacağım!”

Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’nın 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ndeki Belediye Başkan Adayı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak oldu. Koçak, geçtiğimiz Cuma akşamı parti binasında düzenlenen bir program sonrası kamuoyuna tanıtıldı.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısına Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca’nın yanı sıra, il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Karacabey’deki yerel seçimlerde iddialı oldukları mesajını veren Saadet Partililer, Zeynel Abidin Koçak başkanlığında Belediye’yi kazanacaklarına inandıklarını vurguladı.
Diğer partilileri ‘ittifak’ üzerinden eleştirerek sözlerine başlayan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, bu şekilde halkın kutuplaşmaya itildiğini söyledi. Saadet Partisi’nin yerel seçimlerde halk dışında hiçbir ittifakta yer almadığını belirten Atmaca, “Türkiye’nin her yerinde belediye başkan adayı çıkaran tek partiyiz.” dedi.
“Bazı adaylarımızı tehdit ettiler”
Saadet’in her geçen gün halk nezdinde yükseldiğini ve bu durumdan diğer partilerin oldukça rahatsız olduğunu vurgulayan Atmaca, “Artık rüzgar döndü. Halk, Saadet Partisi’nin haklı olduğunu gördü. Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere, ülkede üretimden bir çok alana kadar Türkiye’yi sorunlar yumağı haline getirdiler. İşte halkımız artık bunların farkında ve alternatif olarak Saadet Partisi’ni görüyor. Önümüzdeki yerel seçimlerin en başarılı partisi olacağız, buna yürekten inanıyoruz.
Millete hizmet etmek adına ve halkımızla ittifak yapmak amacıyla çoğu adaylarımızı partimiz dışından, yani yaşadığı şehirde sevilen ve sayılan kişiler üzerinden gösterdik. Bu uygulamamız başta iktidar olmak üzere, birçok partiyi tedirgin etmiş durumdadır. Hatta bu tedirginlikleri öyle ciddi boyutlara ulaşmış ki, teklifimizi kabul etmesine rağmen bazı adaylarımız tehdit edildiklerini belirterek, aday olmaktan vazgeçtiler. Onlar istediklerini yapsın, Saadet’in 1989 yılında doğan ruhunu asla yok edemezler ve bu yükselişimizi engelleyemezler.
Bu kapsamda Karacabey’de yaptığımız saha çalışmaları neticesinde Zeynel ağabeyimizle yerel seçimlere girme kararı aldık. Kendisi Karacabey’i çok iyi tanıyan, sorunları ve çözüm yollarını bilen, yetenekli, bilgi ve birikimiyle bu ilçeye en iyi hizmeti verecek olan kişidir. Kendisine bu hizmet yolunda başarılar diliyoruz.” diye konuştu.
“Aktaş ve Bozbey halkın parasını kullanıyor”
Son olarak Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Alinur Aktaş ile Millet İttifakı Adayı CHP’li Mustafa Bozbey’i de eleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, “Biri Büyükşehir Belediyesi’nin, diğeri de Nilüfer Belediyesi’nin kaynaklarını kullanarak reklam ve bunun gibi seçim çalışmalarını yürütüyor. İşte bunların niyetleri ortada. Halkın parasıyla kendilerine hizmet ediyorlar.” ifadesini kullandı.
Saadet Partisi’nin Karacabey’de kendisini Belediye Başkan Adayı göstermesinden dolayı onur duyduğunu belirten Zeynel Abidin Koçak da, “Öncelikle bana bu görevi layık gören başta Genel Merkezi’mize, İl Başkanlığı’mıza ve İlçe Teşkilatı’mıza çok teşekkür ederim.” dedi.
“Halkın belediye başkanı olacağım”
Geçmişte iktidar olmadıkları halde belediye başkanlıklarını kazandıklarına dikkat çeken Koçak, “Buna rağmen belediyecilikte adeta destanlar yazdık. İşte bugün de o günlere benzer bir dönemi yaşıyoruz. Karacabeyliler’in en büyük beklentisi dürüst başkan ve dürüst kadrodur. Geçmişte olduğu gibi bugün de hem hükümeti, hem de belediyeleri elinde bulunduran iktidar partisi ile ilgili halkımızın en büyük şikayeti israf ve adam kayırma konusundadır. ‘Belediyeyi hükümetle aynı partiye verin, hizmetler tek elden yürüsün’ diyerek işbaşına gelenler, son 5 yılda sözlerini tutmamışlardır. Verilen vaatleri yerine getirmek yerine milletin parasını lüzumsuz yere harcadılar ve israf ettiler. Dürüst olmak gerekirse, belediyelerde hizmet etmek Saadet Partisi’nin işidir. İnşallah biz Belediye Başkanlığı’nı kazanacağız ve dürüst belediyecilik neymiş bunlara göstereceğiz. Temel prensiplerimiz doğrultusunda halkımıza hizmet edeceğiz. Planlı ve programlı çalışacağız. İşi yandaşa değil, ehline vereceğiz. İşimizi hızlı, doğru ve estetik yapacağız. Şeffaf olacağız, yaptıklarımızın hesabını halkımıza vereceğiz.
Haksız rant sağlamayacağız. Milletin hakkını birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz. Adil olacağız, adam kayırmayacağız. Kim olursa olsun ayrım yapmadan herkese eşit hizmet edeceğiz. Halkımızın her kesimiyle kucaklaşacağız. Çalmadan çalışacağız. Belediyemizin imkanlarını ve milletin hakkını yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz.
Özet olarak tüm Karacabeyliler’in belediye başkanı olacağım. Yukarıda saydığım vaatlerin tümü için Karacabeyliler’e söz veriyorum. Tüm ilçe halkımızı ve teşkilat mensuplarımızı dürüst başkan, dürüst yönetim inancıyla yola çıkan Saadet Partili kadrolara destek vermeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.