HALKÇI-MİLLİYETÇİ KİM ENGELLEDİ?

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Geçtiğimiz hafta içinde Vatan Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek; Halkçı-Milliyetçi ittifakı önerisinde bulundu. Her zaman Vatan Partisini küçümseyen ama kazanamadıkça “Oyları böldünüz” adlı mazereti sallayan Chp ve İyi Parti reddetti. Gerekçe bile söylemediler, açıklama yapmadılar, yapamadılar.
16 yıl boyunca her fırsatta Perinçeğin önerilerini Chp niye reddediyor? 7 kez Vatan Partili yöneticileri kapıda bekletip görüşmeyen, “Hdp terörü destekliyor, bırakın onları, 6 Ok ittifakı yapalım ” diyen Vatan Partisini Chp neden reddediyor? Vatan Partisi 5 temel ilkeyi 16 yıldır savunuyor, Akp’ye karşı. Vatan Bütünlüğü için terörle mücadele, Aydınlık ve Laik eğitim, Komşularla dostluk ve işbirliği, Üretim Ekonomisi, Avrasya Birliği… Chp’nin böyle bir programı var mı ? Seçim bildirgesi var mı? Kurultay kararı var mı? Yok…”Erdoğan gitsin de” den ibaret mahalle ağzı!
Perinçek, 4 İyi Parti yöneticisiyle görüşüyor. “Genel Başkana ulaşamıyoruz, anketlerin dolduruşuna geldiğini görüyoruz, ayakları yerden kesilmiş sanki” dediğini paylaştı. İttifak önerisi sonrası kulislerden yansıyanlar… Chp içindeki pkk sever ve fetö sever grubun kulisleri başlamış. Iyi Partinin kuruluş haberini Abd ve İngiliz strateji kurumlarının duyurduğunu herkes biliyor. Cia Başkanı Gina Haspel’in aracılığıyla İyi Parti içindeki Abd sever ve AB sever grubunda kulis çalışmaları Meclis koridorlarında görülmüş.
Böyle bir ittifak Türk Ulusunun gözünde fetöcü ve pkk’lı eleştirilerine uğrayamazdı. Böyle bir ittifaka Gayrimilli damgası vurulamazdı. Türkiye ‘de siyasi parti liderleri içinde (60 küsur parti) Abd’nin, Cia’nın, Mossad’ın “düşman ilan ettiği ” tek Parti Lideri Doğu Perinçek. Atatürk ‘ün Kemalist Devrimini tamamlamak için Türkiye ‘de Halkçı -Milliyetçi çözümün tek yol olduğunu savunuyor.
Akp, Chp, Hdp ve İyi Partinin ortak yönleri; parti programlarında, kurultay bildirgelerinde, seçim taahhütnamelerinde aynı paralellikte. Bebek katilinin önerisi, “eşit yurttaşlık “…Abd ve AB endeksli dış politika…Emperyal kapitalist Borçlanma Ekonomisi…Komşularla çözülebilecek terör ve ekonomik sıkıntıya karşın komşularla düşmanlık…Bu duruma bu politikalarla gelmedik mi? Evet, Anap-Refahyol-3’lü koalisyon -Akp süreciyle bu politikalarla geldik.
Türkiye ‘nin çözüm seçeneği olacak bu ittifakla neler kaçırıldı? Halkçı-Milliyetçi bir ittifak pkk’ya 3 ay içinde beyaz bayrak çektirirdi. Türkiye Cumhuriyetine karşı her türlü düşmanlığı yapmış Akp sandığa gömülürdü. 600 milyar dolar borçla Vatanımızı ipotekleyen Akp’nin batırdığı ekonomiye 300-400 milyarlık bir kaynak sağlanacaktı. Ki komşulardan gelecek ekonomik işbirliği (örneğin, İran doğalgazda % 20 ila 30 indirim yapacaktı ) anlaşmaları ile Akp’nin “Milli İthalatçılığı” yerini Üretim Ekonomisine bırakacaktı.
Bölge ülkelerinin ve ekonomik yönden dünyayı yönlendiren Çin ve Hindistan mecliste bulunan partilere güvenmiyor. İçlerindeki pkk severlik, fetö severlik, Abd severlik, dinci teröre destek bölge ülkelerininde en büyük düşmanı.
O halde görev Türk Ulusuna düşüyor.
Ya; Üretim Ekonomisinden, Vatan Bütünlüğünden, Komşularla dostluk ve İşbirliğinden, Laik ve Aydınlık eğitimden, kökümüz olan Asya Birliğinden yana seçimini yapacak.
Ya; Ali gitsin, Veli gelsinden ibaret “Ben başa geçeyim koltukçuluğundan” ibaret çözümsüzlüğü seçecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.