Halk Kütüphanesi’nin yeni Müdiresi Nurperi Ak

Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Zeki Demir’in emekliye ayrılmasından sonra yerine Nurperi Ak atandı.
Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’ne atanan Nurperi Ak önceki gün yeni görevine başladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü mezunu olan Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdiresi Nurperi Ak, 13 yıllık devlet memuru. Daha önce Burdur Halk Kütüphanesi’nde Müdire olarak görev yapan Nurperi Ak, Karacabey’de çalışmak-tan mutlu olduğun kaydetti.
Müdire Nurperi Ak’ın göreve başlamasıyla Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’ne kurulan 20 adet bilgisayarda çalışmaya başladı. Bilgisayar almaya maddi gücü olmayan öğrenciler düşünülerek ülke genelindeki tüm kütüphanelerde ücretsiz internet hizmeti başlatıldı. Ocak ayında Türk Telekom ile Kültür Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan bilgisayarların hizmete girmesiyle, öğrenciler ücretsiz olarak internete ulaşma fırsatı buldu. Kütüphane raflarında aradıkları bilgileri bulamayan öğrenciler, “e-bilgi” hizmetinden yararlanmak için bilgisayar başına geçti.
Kütüphane Müdiresi Nurperi Ak, bilgisayarlarda sohbet programı olmadığını, kötü ve çocuk psikolojine zararlı içerikteki sitelerin engellendiğini belirtti. Ak, “e-bilgi” hizmetinin başlamasıyla öğrencilerin kütüphaneye akın ettiğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.